204
O αμερικανός πρόεδρος τη στιγμή που έκανε τις δηλώσεις | REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Τραμπ καταδίκασε -τελικά- τον «σατανικό» ρατσισμό

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2017, 20:26
O αμερικανός πρόεδρος τη στιγμή που έκανε τις δηλώσεις
|REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Τραμπ καταδίκασε -τελικά- τον «σατανικό» ρατσισμό

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2017, 20:26

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με ισχυρές πιέσεις τόσο από τους δημοκρατικούς όσο και από τους ρεπουμπλικάνους, καταδίκασε τη Δευτέρα τους ακροδεξιούς οι οποίοι πρωτοστάτησαν στα βίαια επεισόδια του Σαββατοκύριακου στη Σάρλοτσβιλ της Πολιτείας της Βιρτζίνιας, που είχαν αποτέλεσμα να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

«Ο ρατσισμός είναι σατανικός και αυτοί που προκαλούν βίαια επεισόδια στο όνομά του είναι εγκληματίες και τραμπούκοι, συμπεριλαμβανομένων της ΚΚΚ, των νεοναζί, των οπαδών της ανωτερότητας της λευκής φυλής και άλλων οργανώσεων μίσους που απεχθάνονται όλα όσα εμείς οι Αμερικανοί αγαπάμε», τόνισε ο Τραμπ σε μια δήλωση που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε επίσης ότι όσοι διαπράττουν βίαιες ενέργειες εξαιτίας της μισαλλοδοξίας θα λογοδοτήσουν, ενώ υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν φείδονται κανενός μέσου που διαθέτουν για να υπερασπίσουν και να προστατεύσουν τους Αμερικανούς.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο ΟΗΕ καταδίκασε τα βίαια επεισόδια μεταξύ των λευκών ρατσιστών και των αντιδιαδηλωτών που ξέσπασαν στο Σάρλοτσβιλ, στην Πολιτεία Βιρτζίνια, το Σαββατοκύριακο.

«Είμαστε εναντίον κάθε μορφής ρατσισμού και μισαλλοδοξίας», υπογράμμισε ο Φαρχάν Χακ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει θέση στις κοινωνίες μας για τον βίαιο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό, την ξενοφοβία και τις διακρίσεις που είδαμε (να εκδηλώνονται) στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνιας τις τελευταίες ημέρες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...