399
Δύο αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις έχουν δημιουργήσει σύγχυση στους επιχειρηματίες της Μυκόνου, οι οποίοι κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με τσουχτερά πρόστιμα | Youtube

Στη Μύκονο ξαναθυμήθηκαν εποχές… Παπαθεμελή

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2017, 11:18
Δύο αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις έχουν δημιουργήσει σύγχυση στους επιχειρηματίες της Μυκόνου, οι οποίοι κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με τσουχτερά πρόστιμα
|Youtube

Στη Μύκονο ξαναθυμήθηκαν εποχές… Παπαθεμελή

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2017, 11:18

Η Ελλάδα εκτός από χώρα της ανομίας και της παρανομίας είναι η χώρα και της πολυνομίας. Η χώρα που για ένα ζήτημα ισχύουν δύο, τρεις ή και περισσότεροι νόμοι, οι οποίοι συχνότατα αντιφάσκουν και έρχονται σε αντίθεση ο ένας με τον άλλο. Πρόσφατο παράδειγμα το ζήτημα που ανέκυψε, εν μέσω τουριστικής περιόδου, με το ωράριο των κέντρων διασκέδασης στη Μύκονο, την «πρωτεύουσα» του ελληνικού τουρισμού ξαναφέρνοντας στη μνήμη τις… ωραίες εποχές Παπαθεμελή.

Κάποιοι θυμήθηκαν λοιπόν έναν νόμο του 1996, ο οποίος ισχύει μέχρι και σήμερα και που ορίζει ότι τα μουσικά όργανα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τη θερινή περίοδο μπορούν να λειτουργούν στα κέντρα κλειστού χώρου μέχρι τις 3 τα ξημερώματα και μέχρι τις 2 τα ξημερώματα στα κέντρα ανοιχτού χώρου. Το αστείο – αλλά όχι περίεργο για τη χώρα που ζούμε – είναι ότι παράλληλα ισχύει και η υπουργική απόφαση 101 του 2009 που επιτρέπει τη λειτουργία μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Ετσι οι δύο αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις έχουν δημιουργήσει σύγχυση στους επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με τσουχτερά πρόστιμα ακόμα και με σφράγιση του χώρου σε περίπτωση που η αστυνομία καταγράψει τρεις φορές την παράβαση.

Ο δήμαρχος της Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς με επιστολή του στους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ζητά την παράταση του ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έως και τις 5 τα ξημερώματα

«Παρουσιάζεται το οξύμωρο φαινόμενο στο νησί μας, το οποίο αποτελεί την κορωνίδα του ελληνικού τουρισμού και προορισμό διασκέδασης για εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατά τη θερινή περίοδο και με έσοδα που ενισχύουν την εθνική οικονομία στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, οι επιχειρηματίες να εγκλωβίζονται στη δίνη του Νόμου και να καθίστανται υπόλογοι διότι η χρήση της μουσικής στα καταστήματά τους πέραν της 3.00 πρωινής έχει ως αποτέλεσμα την ποινική τους παράβαση» σημειώνει στην επιστολή του ο δήμαρχος Μυκόνου και συνεχίζει:

«Συγχρόνως, έρχονται αντιμέτωποι με τη διοικητική ποινή σφραγίσεως του καταστήματός τους από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα όταν εντός έτους παραβιάσουν συνολικά τρεις φορές το ωράριο χρήσης της μουσικής με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή τόσο των ίδιων των ιδιοκτητών των καταστημάτων όσο και των εργαζομένων και των προμηθευτών τους. Οσαύτως δημιουργείται αρνητική εικόνα του πρώτου τουριστικού προορισμού της χώρας, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πρώτους παγκοσμίως με την ύπαρξη σφραγισμένων καταστημάτων λόγω παραβίασης του ωραρίου μουσικής, όπως συνέβη στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...