250
Ηδη την Πέμπτη βεβαιώθηκαν οι πρώτες 20 παραβάσεις για απόπειρες εξόδου στην επαρχία εν όψει Πάσχα | SOOC

Και ξαφνικά, αύξηση των βεβαιώσεων για… βοήθεια ηλικιωμένων στην επαρχία

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 11:41
Ηδη την Πέμπτη βεβαιώθηκαν οι πρώτες 20 παραβάσεις για απόπειρες εξόδου στην επαρχία εν όψει Πάσχα
|SOOC

Και ξαφνικά, αύξηση των βεβαιώσεων για… βοήθεια ηλικιωμένων στην επαρχία

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 11:41

Προβληματισμένος για το ενδεχόμενο συνωστισμού των πιστών στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και για τα τεχνάσματα που επιστρατεύουν ορισμένοι ώστε να καταφέρουν να μεταβούν στην επαρχία τις ημέρες του Πάσχα, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ την Πέμπτη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Οι πολίτες, είπε, σε γενικές γραμμές τηρούν τα μέτρα, αν και την Τετάρτη –πρώτη ημέρα αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων για τις μετακινήσεις εκτός πόλεων– παρατηρήθηκε, όπως ανέφερε, μία ελαφρά αύξηση των βεβαιώσεων για… βοήθεια ηλικιωμένων στην επαρχία.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Οικονόμου κατέστησε σαφές ότι θα γίνεται ουσιαστικότερος έλεγχος ως προς το περιεχόμενο των βεβαιώσεων μετακίνησης και ζήτησε από τους πολίτες να καταλάβουν ότι δεν έχει κανένα νόημα το ταξίδι στην επαρχία που θα επιβαρύνει τους ανθρώπους που ζουν στα χωριά, οι οποίοι είναι κυρίως ηλικιωμένοι.

Ηδη στα σημεία ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ. την Πέμπτη πιάστηκαν είκοσι επίδοξοι «δραπέτες» της πόλης με βεβαιώσεις που δεν δικαιολογούσαν τη μετακίνησή τους. Αφού τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν πίσω.

Οπως προαναφέρθηκε, ο υφυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του και για τον πιθανό συνωστισμό στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα, κυρίως τη Μεγάλη Παρασκευή, για το προσκύνημα του Επιταφίου, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μείνουν οι εκκλησίες ανοιχτές για κάποιες ώρες.

Ο Λευτέρης Οικονόμου επανέλαβε ότι πιστοί και Εκκλησία θα πρέπει να τηρήσουν με ευλάβεια τις οδηγίες των γιατρών και να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Ο καθένας, πρόσθεσε, μπορεί να εκφράσει την πίστη του από το σπίτι του και δεν χρειάζεται οι δήμαρχοι να του κάνουν delivery το Αγιο Φως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...