• Η μάσκα της Βούλας Πατουλίδου

    Στη χώρα και ιδίως στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Ομως, καλώς ή κακώς, η πραγματικότητα, ακόμα και η πιο σκληρή, αφήνει μικρές χαραμάδες ιλαρότητας –ως εκ τούτου η Βαβέλ και οι Ιστορίες Πολιτικής Ελαφρότητας, που ήταν τόσο καιρό σε οικειοθελή καραντίνα, δεν μπορούν παρά να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

     

    Πρεμιέρα με την Βούλα –«για την Ελλάδα ρε, γαμώτο»– Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία, όπως μας ενημέρωσε με σχετικό δελτίο Τύπου, το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στη λαϊκή αγορά της Βούλγαρη, «μία από τις μεγαλύτερες αγορές του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης», προκειμένου να συναντηθεί «με τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών αλλά και με τους καταναλωτές».

     

    Οπως μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Πατουλίδου «η λαϊκή αγορά είναι η ραχοκοκαλιά της τροφοδοσίας της κοινωνίας και πρέπει πάση θυσία να την κρατήσουμε ζωντανή και κυρίως ασφαλή».

     

    Μπορεί κανείς να διαβάσει σε αυτήν την πρωινή παρουσία της κυρίας Πατουλίδου το αληθινό ενδιαφέρον για τον πληττόμενο παραγωγό και τον ταλαιπωρημένο από την καραντίνα σαλονικιό καταναλωτή.

     

    Μπορεί και να διαβάσει μια φιλότιμη προσπάθεια της αντιπεριφερειάρχου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τη συζήτηση για την αβελτηρία (ή απροθυμία;) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να βάλει μια τάξη στα της Θεσσαλονίκης και να επιτηρήσει τα μέτρα που ίσχυαν όλους αυτούς τους μήνες για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού στην πόλη –με τα γνωστά δυστυχώς αποτελέσματα.

     

    Αλλά μπορεί και να δει κανείς τον λόγο που η πόλη, ύστερα από τρεις εβδομάδες lockdown, συνεχίζει να ταλαιπωρείται από την επιδημία: τη μάσκα τη φοράει λάθος, κάτω από τη μύτη.

    Αλλωστε το είπε και η ίδια: «Η συνεχής παρουσία μας στους δρόμους δεν είναι για να ελέγχουμε αν τηρούνται τα μέτρα που αποφασίζουμε αλλά αν είναι εφαρμόσιμα»…

  • ...Και η μη μάσκα της Ραλλίας Χρηστίδου

    Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, έκανε τη Δευτέρα την εμφάνισή της στη Βουλή, για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων στην οποία ο Χρήστος Σταϊκούρας επρόκειτο να παρουσιάζει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΒ.

     

    Παρατηρητές στάθηκαν σε δύο σημεία της εμφάνισης της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

     

    α) ότι σε αντίθεση με τους συναδέλφους της δεν φορούσε μάσκα. Ισως το νεαρό της ηλικίας να την παρασύρει, όπως και τους συνομήλικούς της. Αλλά αυτό της επιτρέπει να χαρίσει μια πόζα με τσαχπίνικο χαμόγελο στον φωτογράφο.

     

    β) ότι φορούσε ένα σηματάκι στο πέτο του ταγέρ της: ΣΡ. Ενα κομματικό προφανώς pin, που όμως δεν φορούν οι άλλοι ομόσταυλοί της.

  • Η στρατιωτίνα (από τη Σερβία) του Γιάννη Λοβέρδου

    Ο Γιάννης Λοβέρδος, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας της ΝΔ, συμμετείχε και αυτός στο διαδικτυακό υμνολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων ένεκα του εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου το Σάββατο –η Παναγία είναι προστάτιδα του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

     

    Ανήρτησε μάλιστα στο Facebook μια εξαιρετική φωτογραφία που τα πάντρευε όλα: και αγέρωχο βλέμμα-συνδηλωτικό του εθνικού μεγαλείου και ομορφιά-συνδηλωτικό της ομορφιάς του γένους, και θηλυκότητα (ένα κλείσιμο του ματιού από τον κυβερνητικό βουλευτή στον ρόλο της γυναίκας στο στράτευμα) και Παναγιά στην αγκαλιά της στρατιωτίνας μας.

     

    «Χρόνια πολλά και καλά στις Ενοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Στους άντρες και στις γυναίκες που αφιερώνουν τη ζωή τους στην προστασία των αξιών και των δικαίων του Ελληνισμού. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για σας!» έγραψε ο κ. Λοβέρδος.

     

    Το μόνο πρόβλημα σε αυτήν την εξαιρετική επιλογή του βουλευτή της ΝΔ ήταν ότι η όμορφη στρατιωτίνα ήταν Σέρβα. Βέβαια θα πει κανείς ότι οι Σέρβοι είναι αδέλφια μας, αλλά τότε γιατί να την κατεβάσει την ανάρτηση ο κ. Λοβέρδος;

  • Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης μένει ασφαλής στο Μεταξοχώρι Λάρισας

    Ο Αλέξης Γεωργούλης, ηθοποιός, κιθαρίστας και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοποίησε στους ακολούθους του στα social media ότι μένει ασφαλής και έχει μάλιστα, όπως είπε, «την καλύτερη παρέα».

     

    Ο κ. Γεωργούλης μένει ασφαλής όχι βέβαια στις Βρυξέλλες όπου τον έχει στείλει ο ελληνικός λαός, ή έστω οι 162.974 ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που τον σταύρωσαν, για να τους εκπροσωπεί στην Ευρωβουλή, αλλά στο Μεταξοχώρι Λάρισας.




text
  • Ορκίστηκε στρατιώτης ο Στέφανος (Χρόνια πολλά!) και πλέον αισθανόμαστε πιο ασφαλείς


    29 Μαρτίου 2024, 13:14