• Η Ράνια Θρασκιά είπε ότι πείστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα επειδή είδε την αλήθεια στα μάτια του

    Εδωσε, που λέτε, η Ράνια Θρασκιά, εκλεγείσα βουλευτής (βουλεύτρια, κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη της σημαντική τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου –την έδωσε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα «Το Πρωινό μου»– και μεταξύ άλλων περιέγραψε τι της συνέβη όταν συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα.

     

    Σε μια απόδειξη ότι τελικά η θρησκειολογικού τύπου προσέγγιση της πραγματικότητας είναι κυρίαρχο ρεύμα, αν όχι γονιδιακό χαρακτηριστικό στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Θρασκιά είπε ότι η πρόταση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κατεβεί υποψήφια τής έγινε ανήμερα του Αγίου Γεωργίου (Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου, για όσους ενδιαφέρονται) και ότι χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να πάρει την απόφαση και να πει το «ναι».

     

    Πώς πείστηκε; Από τον λόγο του κ. Τσίπρα και τα μάτια του, στα οποία είδε την αλήθεια. Είναι ενδιαφέρον να λέγεται αυτό για κάποιον που έχει πει τόσα ψέματα, σε τόσο πολλούς, αλλά και πάλι η απορία παραμένει: πώς μοιάζει η αλήθεια στα μάτια του κ. Τσίπρα;

     

    Τέλος πάντων, με αυτά και με τα άλλα, η κυρία Θρασκιά δεν απέφυγε την κοφτερή πένα του Στέφανου Κασιμάτη στην «Πανδώρα» των «Νέων», που περιέλαβε την εκλεγείσα «βουλεύτρια» του ΣΥΡΙΖΑ, δεόντως:

     

    «Σπουδαία νέα σάς φέρνω! Η φόρα πάει να γίνει μόδα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ράνια Θρασκιά δεν κατέβηκε στην πολιτική για πλάκα, δεν μπήκε για να χάσει. Μπήκε αποφασισμένη να νικήσει και να προσφέρει. Αυτά τα είπε η ίδια στην πρώτη συνέντευξή της, που παραχώρησε κατ’ αποκλειστικότητα στον πρώην σύντροφό της Γιώργο Λιάγκα (σύντροφο, υπό την έννοια ότι εκείνη ψήφιζε πάντα ΠΑΣΟΚ και εκείνος ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ). Την παρακολούθησα και ύστερα από αυτό που είδα, νομίζω ότι οφείλω να άρω κάποιες επιφυλάξεις που είχα διατυπώσει, βιαστικά και άστοχα, όπως αποδείχθηκε, για την καταλληλότητά της.

     

    »Προσωπικώς, με άγγιξε βαθιά η αποκάλυψη ότι πείστηκε να κατέβει στον ωραίο στίβο της πολιτικής όταν συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα (ήταν του Αγίου Γεωργίου, είπε, κάτι που ίσως έχει ερμηνευτική αξία) και είδε, έτσι το είπε, την αλήθεια στα μάτια του. Με άλλα λόγια, όπως το καταλαβαίνω εγώ τέλος πάντων, η κυρία Θρασκιά είχε μια τρόπον τινά θρησκευτική εμπειρία. Κρίμα που ο συνομιλητής της άφησε το σημείο αυτό να περάσει, χωρίς να θέσει τα εύλογα ερωτήματα που ξεπηδούν σαν κουνέλια στο μυαλό του ακροατή: Πώς είναι η αλήθεια; Αληθεύει ότι είναι κακάσχημη; Είναι φυσική ξανθιά ή βαμμένη; Και άλλα τέτοια.

     

    »Η πολιτική ουσία της συνέντευξης, πάντως, βρίσκεται στις πληροφορίες που έδωσε η κυρία Θρασκιά για την πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής των 20, στην οποία μετέχει: “Στην Επιτροπή καταθέσαμε την άποψή μας για τα αίτια της ήττας και οι 20. Ηταν μια ωραία εμπειρία, σπουδαία μυαλά, γιατί πραγματικά υπάρχει η αριστεία στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκδηλώθηκε με τον τρόπο που έπρεπε· και αυτό που ένιωσα από τους 19 που μίλησαν ήταν το πόσο πιο βοηθητικό θα είναι να επικοινωνηθούν αυτά που κατάλαβα εγώ χθες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε”. Να ερμηνεύσω, με την άδειά σας, την προτελευταία πρόταση, διότι η πυκνότητα της διατύπωσης δεν διευκολύνει την κατανόηση του νοήματος. Η κυρία Θρασκιά μάς λέει ότι αν μεταδοθεί (το λέει “επικοινωνηθεί”) στον κόσμο αυτό που η ίδια κατάλαβε, αλλά δεν βοηθά εμάς να το καταλάβουμε, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει καλύτερα.

     

    »Θαύμασα, πρέπει να παραδεχτώ, την επιδεξιότητα με την οποία ξέφυγε από την ερώτηση του δημοσιογράφου, αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί, σε περίπτωση ακόμη μεγαλύτερης πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ. Την παραθέτω αυτούσια, με τη βεβαιότητα ότι στο μέλλον, όχι το πολύ μακρινό, θα διδάσκεται στις δημοσιογραφικές σχολές: “Αν δεν τη μειώσει, δεν πρέπει να παραιτηθεί. Είναι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ένα εκατομμύριο άνθρωποι τον εμπιστεύτηκαν. Οσο εκείνος έχει ηγετικό ρόλο, όσο ακούγεται η φωνή ενός κυβερνητικού κόμματος, τόσο καλύτερα θα πάει. Γιατί οι άνθρωποι που τον άκουσαν φοβήθηκαν ότι, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, θα έπρεπε να εμπιστευτούν και κάποιον άλλο. Τώρα όμως θα πάει με καθαρή γραμμή το κόμμα, με τον Τσίπρα πρόεδρο και καθαρές δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ”. Καθαρή γραμμή και κρυστάλλινη, να προσθέσω από την πλευρά μου, όσο και ο λόγος της κυρίας Θρασκιά».

  • Η Κωνσταντοπούλου υπόσχεται –ή απειλεί– ότι θα παίρνει τον λόγο όποτε θέλει στη Βουλή - Και αναζητεί για το κόμμα της «ληστές τραπεζών»

    H Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, έδωσε το βράδυ της Τρίτης συνέντευξη στην ΕΡΤ, στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά «Στο Κέντρο».

     

    Ηταν και πάλι μια «νέα» Ζωή, δηλαδή χαμογελαστή και με φανταχτερά ρούχα, αλλά είπε ότι είναι η ίδια τώρα με το κορίτσι που υπήρξε στα 18 της και βεβαίως ίδια με τη συγκρουσιακή ΠτΒ τού 2015.

     

    Το ενδιαφέρον ήταν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν είχε πρόβλημα να υποσχεθεί –ή να απειλήσει, όπως το βλέπει κανείς– ότι εφόσον η Πλεύση Ελευθερίας μπει στη Βουλή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα κάνει χρήση του προνομίου της ως πρώην Προέδρου της Βουλής για να παίρνει τον λόγο όποτε θέλει και για όσο θέλει.

     

    Αυτό μπορεί να ακούγεται από γραφικό έως και διασκεδαστικό για κάποιους. Αλλά μιλάμε για μια πολιτική αρχηγό κόμματος στην πλατφόρμα του οποίου αναζητούνται υποστηρικτές με ειδικότητες χρήσιμες στο κίνημα –μεταξύ των οποίων είναι, όπως φαίνεται, και ο «ληστής τραπεζών».

    Τέλος πάντων, είπε και άλλα ωραία η κυρία Κωνσταντοπούλου στον κ. Κουβαρά – για όποιον ενδιαφέρεται δημοσιεύουμε το βίντεο:

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Το καράτε στα τυπικά προσόντα για βουλευτική έδρα


    25 Απριλίου 2024, 08:34