• Η πρόβλεψη του Ανδρέα Λοβέρδου για τις εθνικές εκλογές κοντά στο Πάσχα

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, είναι από τους πιο παλαιούς και πιο έμπειρους κοινοβουλευτικούς –εκλέγεται ανελλιπώς στη Βουλή από το 2000.

     

    Ετσι, δικαιούται να λέει ότι μπορεί να μυρίζεται καλύτερα πότε θα γίνουν οι εκλογές. Μιλώντας λοιπόν στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Λοβέρδος προέβλεψε ότι οι πρώτες κάλπες θα στηθούν «ή 2 ή 9 Απριλίου, έχω βάλει στο μυαλό μου και έτσι οργανώνομαι».

     

    «Οι πρώτες εκλογές… Δηλαδή Κυριακή των Βαΐων ή μια Κυριακή πιο πριν, ούτως ώστε η εβδομάδα της Δικαινησίμου αλλά και πριν από αυτήν, των Παθών, Μεγάλη Εβδομάδα, να είναι οι ημέρες των μεγάλων εξελίξεων… Να πάμε στις δεύτερες (εκλογές). Και αρχές Μαΐου, να έχουμε τελειώσει», προσέθεσε, συμβαδίζοντας με την εκτίμηση που είχε κάνει προ ημερών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για εκλογές από την άνοιξη και μετά.

  • Ποιο ήθος της Αριστεράς; Η χυδαιότητα δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε την έκρηξη της Φωτεινής Πιπιλή

    Εντάξει, αυτή η ιστορία δεν είναι ακριβώς πολιτικής ελαφρότητας, πολιτικής χυδαιότητας είναι, αλλά αξίζει να καταγραφεί και από την παρούσα στήλη:

     

    Η Φωτεινή Πιπιλή, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, η οποία υπήρξε από τις πρωταγωνίστριες της θυελλώδους συζήτησης στη Βουλή την Πέμπτη για την ΕΥΠ, γνώρισε την αντισυναδελφική συμπεριφορά, αν όχι τη φαιδρότητα, δύο συγκεκριμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ηταν τέτοια η συμπεριφορά των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκαναν την κυρία Πιπιλή να σηκωθεί από τη θέση της και να κινηθεί εναντίον τους –σε σημείο που να χρειαστεί να τη συγκρατήσει ο Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και ενώ από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλλε τάχα σοκαρισμένος την επίθεση προς τους βουλευτές του.

    Τι είχε συμβεί; Η αλήθεια είναι ότι η κυρία Πιπιλή ήταν αρκετά δραστήρια στη συζήτηση στη Βουλή και κατά τη διάρκεαι της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, παρενέβαινε φωνασκώντας –χρειάστηκε να την παρατηρήσει δύο φορές ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

     

    Ομως δεν ήταν αυτό που πυροδότησε την έκρηξή της. Ηταν τα ανοίκεια σχόλια που εκτόξευσαν εναντίον της ο Λευτέρης Αβραμάκης και η Ολυμπία Τελιγιορίδου, βουλευτές Σερρών και Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, οι οποίοι, αριστεροί και καλά άνθρωποι, δεν είχαν πρόβλημα να δίνουν μέσα στην Εθνική Αντιπροσωπεία ρεσιτάλ ηλικιακού, αν όχι άλλου, ρατσισμού.

     

    Το τι συνέβη το περιέγραψαν την Παρασκευή δύο εφημερίδες:

     

    Το «Θεωρείο» της «Καθημερινής» έγραψε στο σημείωμα με τίτλο «Ακραίες ύβρεις»:

     

    «Ο Τσίπρας σχολίασε χθες από το βήμα της Βουλής τη συμπεριφορά της Φωτεινής Πιπιλή, η οποία πράγματι σηκώθηκε και κινήθηκε προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε όμως την πλήρη εικόνα, καθώς η έκρηξη της βουλευτού της ΝΔ είχε ως αιτία τη διπλή χυδαία επίθεση που είχε δεχθεί από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρη Αβραμάκη και Ολυμπία Τελιγιορίδου. Ο πρώτος είπε κάτι που δεν μπορεί να γραφτεί και έθιξε την τιμή της κυρίας Πιπιλή, ενώ η κυρία Τελιγιορίδου αναφέρθηκε υποτιμητικά στην… ηλικία της και πρόσθεσε μια πασίγνωστη ελληνική βρισιά. Εξ ου και η έκρηξη Πιπιλή, την οποία έσπευσε να συγκρατήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».

     

    O «Μικροπολιτικός», στα «Νέα», εστίασε περισσότερο στη συμπεριφορά του κ. Αβραμάκη.

     

    «Για να επιστρέψω στα κοινοβουλευτικά και στη χθεσινή εικόνα της Βουλής, νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε γενικώς ότι δεν ήταν και η νηφαλιότερη συζήτηση που έχουμε δει. Μέσα στα πολλά που έγιναν όμως, το σκηνικό μεταξύ της Φωτεινής Πιπιλή και του Λευτέρη Αβραμάκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι παραπάνω από δυσάρεστο. Τι συνέβη; Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, η κατάσταση ξέφυγε γιατί ο Αβραμάκης έκανε μια χειρονομία με την οποία υπονοούσε ότι η Πιπιλή έχει καταναλώσει αλκοόλ, την ώρα που αυτή σχολίαζε την ομιλία του Τσίπρα. Η βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είδε τη χειρονομία του κι εξοργίστηκε και γι’ αυτό φώναξε και κινήθηκε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενη. Από την πλευρά του πάντως ο Αβραμάκης υποστήριξε ότι τον παρεξήγησαν και πως με τη χειρονομία εννοούσε ότι η βουλευτής πρέπει να πάει “να πιει έναν καφέ, να ηρεμήσει”. Είναι παρεξηγήσιμες, βλέπετε, οι χειρονομίες και γι’ αυτό οι πολιτισμένοι άνθρωποι τις αποφεύγουν γενικώς…»

  • Ω καιροί: Με ίδια πρωτοσέλιδα η «Δημοκρατία» και η «Αυγή»

    ΟΚ, στη ζωή, στην τέχνη και στη δημοσιογραφία δεν υπάρχει παρθενογέννεση. Αλλά ούτε και συμπτώσεις. Οταν λοιπόν η «Αυγή», κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει τον ίδιο τίτλο με τη «Δημοκρατία», δήθεν εφημερίδα της Δεξιάς, για τα όσα έγιναν στη Βουλή την Πέμπτη, δεν είναι σύμπτωση, είναι κοινή γραμμή.

     

    Και εντάξει, η «Δημοκρατία», δεν είναι και κάτι σημαντικό. Μια εφημερίδα που θεωρεί σημαντική στιγμή της 12ετούς αναιμικής κυκλοφορίας ότι έχει προσφέρει το βιβλίο «Ο αγνωστος Γεώργιος Παπαδόπουλος» ενός παλιού πολιτευτή της ΕΠΕΝ ή το «Ο λαός ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά» του γνωστού και μη εξαιρετέου Κώστα Πλεύρη, κακώς μας απασχολεί.

     

    Η «Αυγή» όμως; Μια εφημερίδα που κάποτε αντιπροσώπευε τα ιδανικά και τις υψηλές αξίες της Αριστεράς; Η εφημερίδα του Λεωνίδα Κύρκου, του Μανόλη Αναγνωστάκη και του Γρηγόρη Γιάνναρου; Δεν είναι κρίμα;




text
  • Εκαναν ντου, λέει, σε πυρηνικό αντιδραστήρα στο ΑΠΘ που είχε ποσότητα ουρανίου. Δεν θα την πάθουμε από τον Πούτιν και θα την πατήσουμε από καταληψίες


    19 Μαρτίου 2024, 08:13