478
| InTime News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Οικονόμου: Από την άνοιξη και μετά οι εκλογές

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2022, 10:52

Οικονόμου: Από την άνοιξη και μετά οι εκλογές

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2022, 10:52

Το μήνυμα ότι οι εκλογές θα γίνουν «όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας» και, πάντως, από την άνοιξη και μετά έστειλε εκ νέου την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εχουμε το γεγονός ότι θα γίνει μια εκλογική αναμέτρηση που δε θα βγάλει κυβέρνηση εξαιτίας της μεθόδευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη νάρκη της απλής αναλογικής. Από την άνοιξη και μετά κανείς μπορεί να περιμένει τις εκλογικές διαδικασίες. Η ΝΔ έχει πει καθαρά ότι θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου για αυτοδυναμία ώστε να λαμβάνονται γρήγορα και ουσιαστικά αποφάσεις».

Για το ζήτημα των υψηλών επιτοκίων δανεισμού, και σε συνέχεια των αντίστοιχων μηνυμάτων που έστειλαν ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, σχολίασε ότι πολίτες, οι πολιτικοί και οι τράπεζες έχουν «ένα κοινό συμφέρον»: «Να κάνουμε ό,τι απαιτείται ο καθένας για να μη δημιουργηθεί μια γενιά κόκκινων δανείων εξαιτίας μιας δυσμενούς διεθνούς εξέλιξης. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει την τεχνογνωσία, και κυρίως την πολιτική βούληση, να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη».

Οπως επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου, «κανέναν δε συμφέρει μια νέα γενιά κόκκινων δανείων, ούτε την οικονομία ούτε το τραπεζικό σύστημα».

Πρόσθεσε ότι «μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες» αναμένονται «συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις από το τραπεζικό σύστημα» και επανέλαβε ότι «πρέπει να κάνουμε ο καθένας από την πλευρά του ό,τι απαιτείται, και αυτή την ώρα οι τράπεζες πρέπει να συνεισφέρουν σημαντικά ώστε να μη δημιουργηθεί νέα γενιά κόκκινων δάνειων λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας της διεθνούς ανόδου των επιτοκίων».

«Χρειάζονται ουσιαστικές κινήσεις για τη μη συσσώρευση νέου ιδιωτικού χρέους», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Ελληνοτουρκικά

Εξάλλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ για «μπλόκο» στα τουρκικά F-16 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Να τα πείτε σε όσους πανηγύριζαν ότι δήθεν κατάφερε η Τουρκία και ο Ερντογάν να ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα των F-16».

«Αφενός έχουμε φροντίσει να διευρύνουμε την απήχηση των θέσεών μας και να αποδομούμε τα παρανοϊκά επιχειρήματα της άλλης πλευράς, τη διαστρέβλωση διεθνούς νομιμότητας, από την άλλη ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας», διαβεβαίωσε.

Οπως τόνισε, «η Ελλάδα είναι μέρος της Δύσης, δεν είναι μέρος του προβλήματος» και «όσο επιμένει η Τουρκία στις αδιάλλακτες θέσεις της τόσο αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή χωρίς να υποχωρεί ούτε εκατοστό από τα κυριαρχικά της δικαιώματα που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο».

«Εχουμε την πολιτική ισχύ, άλλα και την αποτρεπτική ισχύ, να χαράζουμε το δρόμο μας όπως εμείς εκτιμούμε ότι συμφέρει την πατρίδα δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παρακολουθήσεις

Αναφερόμενος στα νέα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις έκανε λόγο για επίμονη αναπαραγωγή ανυπόστατων ισχυρισμών, και υπογράμμισε ότι «περισσεύει η μυθοπλασία».

«Η Δικαιοσύνη απαιτείται να κάνει γρήγορα τη δουλειά της, και η κυβέρνηση θεσμικά έρχεται να αντιμετωπίσει μια σειρά σοβαρών παθογενειών για τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών και να καταστήσει την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα υπάρχει καθολική απαγόρευση χρήσης λογισμικών παρακολούθησης» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News