• Στιγμές από το «κυβερνητικό» περίπτερο στο Σύνταγμα πριν το Athens Pride 2022

    Ήταν λίγο πολύ γνωστό ότι η κυβέρνηση θα έδινε έμφαση στο Pride της Αθήνας —άλλωστε είναι αυτή που έχει κάνει τα περισσότερα στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ από καμία άλλη.

     

    Ετσι, το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγο πριν την παρέλαση υπερηφάνιας στο κέντρο της πρωτεύουσας, συγκεντρώθηκε στην πλ. Συντάγματος, στο περίπτερο της Επιτροπής για την Ισότητα ΛΟΑΤΚΙ+ μια αντιπροσωπεία από τον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου:

     

    Το παρών έδωσαν οι δύο υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Ακης Σκέρτσος, αλλά και η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, και οι γενικοί γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης και Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

     

    Το όλο σκηνικό ανήρτησε στο Facebook ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο οποίος έχει αναλάβει και την προώθηση πολλών ζητημάτων στο θέμα της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+.

  • Οι εκλογές τον Σεπτέμβριο και η ρήση του Τσίπρα για τον Μητσοτάκη

    Το πότε θα γίνουν οι (πρόωρες) εκλογές είναι στα χείλη και στα πληκτρολόγια όλων: όλο και λιγότεροι πιστεύουν ότι οι εθνικές κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή τέτοια εποχή το 2023.

     

    Υπό αυτό το πρίσμα ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν τα όσα έγραψε ο Γιώργος Παπαχρήστος στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο οποίος όχι μόνο προέβλεψε εκλογές μια από τις δύο τελευταίες Κυριακές του προσεχούς Σεπτεμβρίου, σε τρεις μήνες δηλαδή, αλλά υπενθύμισε και τα όσα τραγελαφικά έγιναν με τον Αλέξη Τσίπρα που ήλπιζε ότι θα γυρίσει το ματς και ότι δεν έχανε «ούτε μία στο εκατομμύριο» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

    Έγραψε, συγκεκριμένα, η στήλη «Στίγμα» στα «Νέα» που κυκλοφορούν:

     

    Εχω την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: πότε θα κάνει εκλογές ο Κυριάκος; Απάντηση μισού εκατομμυρίου: το φθινόπωρο σίγουρα. Παίζω και τα ρέστα μου, που λένε. Το άλλο μισό εκατομμύριο, το διαθέτω για την ημερομηνία. Αυτοί που ξέρουν (τρόπος του λέγειν “ξέρουν”, μόνο ο Κυριάκος με τον Γρηγόρη γνωρίζουν με ακρίβεια) ισχυρίζονται ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε μία από τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου: Κυριακή 18 ή 25. Υπάρχουν και μερικοί που υποστηρίζουν ότι η πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, που ο μήνας θα έχει 2, είναι η ημερομηνία που έχει επιλεγεί. Και υπάρχουν και κάποιοι, λίγοι, που αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν, “μην ψάχνεσαι, ούτε και ο ίδιος έχει αποφασίσει ακόμη, σε φάση βλέποντας και κάνοντας είναι”. Δεν θα διαφωνήσω, με αυτούς τους τελευταίους. Οι πρωθυπουργοί, που έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι των εκλογών, αναζητούν την καλύτερη ευκαιρία για να πατήσουν το κουμπί. Ή την καλύτερη… χειρότερη. Τότε δηλαδή που πιστεύουν ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί οι επιπτώσεις από τις πολιτικές τους – μιλάμε πάντα για τις επιδόσεις τους. Αλλιώς το κάνουν σαν τον “Λεγάμενο”, που το τερμάτισε εντελώς – το έφτασε στο «και πέντε» για να διενεργήσει τις εκλογές, στην απελπισία του, μήπως αποφύγει τη συντριβή…

     

    Ελπίδες

     

    Υποθέτω ενθυμείσθε τα καραγκιοζιλίκια του 2019. Που το βράδυ των ευρωεκλογών ανακοίνωσε ότι (μετά τη συντριβή) θα προσέφευγε σε πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου, και έπειτα από μερικές ημέρες, ώριμης σκέψης, μας ανακοίνωσε ότι θα τις διενεργήσει στις 7 Ιουλίου, μέσα στο κατακαλόκαιρο, διότι είχε πειστεί από τους “επιστήμονες” της δημοσκοπίας Βερναρδάκη και Νικολακόπουλο (ή το αντίθετο) ότι «κερδίζουμε τις εκλογές».

     

    Και θυμάστε είχε πει, εκείνο το καταπληκτικό, που λογικά οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι κάποια ληγμένα πήρες, δεν μπορεί, ότι «δεν χάνει (από τον Μητσοτάκη) ούτε μία στο εκατομμύριο»!

     

    Μέσα είχε… πέσει ο άνθρωπος, όπως αποδείχθηκε εν συνεχεία. Τα ίδια λέει και τώρα (ότι θα τον σκίσει τον Μητσοτάκη) αλλά δεν θα το κάνουμε θέμα αυτό τώρα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία – το έχουν πει άλλοι σοφότεροι εμού.

     

    Τι όμως πιστεύει ο “Λεγάμενος” ότι θα πράξει ο Μητσοτάκης; Πληροφορούμαι ότι δηλώνει “σχεδόν βέβαιος» ότι θα προκηρύξει εκλογές στις αρχές του φθινοπώρου, και τονίζει συγκεκριμένα «όσο πιο πίσω τις πάει, τόσο το χειρότερο γι’ αυτόν”.

     

    Αναγνωρίζει όμως, στον Κυριάκο, αυτό που προανέφερα, και αφορά τον ίδιο: “Κι εγώ πίστευα ότι όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας τις έκανα, κάτι θα συνέβαινε και θα το γυρνούσα”, φέρεται ειπών σε συνομιλητή του – και δικό μου, που μου τα μετέφερε.

     

    Η ελπίδα που λέγαμε…»

  • Ο Τσακαλώτος δημοσίευσε φωτογραφίες με «πολύ κόσμο» σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο αγαπημένος της στήλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, βρέθηκε την Παρασκευή στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής —άλλωστε εκλέγεται στον Βόρειο Τομέα Αθηνών— υποδεχόμενος, όπως ανέφερε, νέους συντρόφους και συντρόφισσες —οι εκλογές έρχονται, μην τα ξαναλέμε.

     

    Ο ίδιος μάλιστα, στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook, δημοσίευσε και φωτογραφίες από αυτή τη μάζωξη, τονίζοντας ότι βασική αγωνία των συμμετεχόντων ήταν «πώς θα ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

     

    Μάλιστα επεσήμανε ότι ο κόσμος ήταν «πολύς». Κρίνοντας από τις φωτογραφίες, το «πολύς» κόσμος, το λες και μια ακόμη επίθεση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον Αλέξη Τσίπρα…

     




text
  • Και ο Ραγκούσης ανησυχεί για νοθεία στις εκλογές. Ε, ναι, όταν δεν βρίσκεις τη ψήφο σου…


    28 Μαρτίου 2024, 15:51