• Και μέσα σ' όλα, ο Σταϊκούρας και ο Οικονόμου πήγαν θέατρο

    Μπορεί να ήταν μια δύσκολη ημέρα για την κυβερνητική παράταξη, μετά την αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και την αναμόχλευση των πεπραγμένων της περιόδου Κώστα Καραμανλή, αλλά αυτό δεν εμπόδισε κάποιους να ξεσκάσουν, αναζητώντας διέξοδο στην τέχνη.

     

    Αφορμή ήταν η πρεμιέρα της παράστασης του έργου του Μολιέρου «Κατά φαντασίαν ασθενής» από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Ρούμελης, που ανέβηκε στον Κεραμεικό. Και επειδή οι εκλογές θα γίνουν μεν «στην ώρα τους», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αλλά αυτή η ώρα πλησιάζει και επειδή το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης είναι στη Λαμία, κάποιοι προβεβλημένοι τοπικοί βουλευτές της Φθιώτιδας έδωσαν το λαμπερό «παρών».

     

    Ο ένας είναι ο κ. Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ο άλλος ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών.

    Οι φήμες άλλωστε θέλουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό για το ποιος θα βγει πρώτος σε σταυρούς στη Φθιώτιδα να είναι θέμα κομματικής τιμής. Το 2019 ο κ. Σταϊκούρας είχε βγει άνετα πρώτος με 5.000 σταυρούς διαφορά από τον πρωτοεμφανιζόμενο κ. Οικονόμου, ο οποίος όμως τώρα βλέπει τις μετοχές του να ανεβαίνουν.

  • Οταν ο Αδωνις Γεωργιάδης ευχαριστεί δημοσίως τον Αχιλλέα Μπέο. Τον Μπέο!

    Επειδή γίνεται πολλή συζήτηση τα τελευταία 24ωρα για τον αξιακό κώδικα της Νέας Δημοκρατίας, στη σκιά και όσων διέπραξε ο Σπήλιος Λιβανός (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση, όχι από την ΚΟ ή το κόμμα), να πούμε ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε δημοσίως τον γνωστό και μη εξαιρετέο Αχιλλέα Μπέο για τα καλά του λόγια.

     

    Ο κ. Μπέος είναι δήμαρχος Βόλου, αλλά ξεκίνησε τα βήματά του ως παράγοντας του ποδοσφαίρου και του έμεινε το γηπεδικό ύφος. Με τον κ. Γεωργιάδη οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν στο πρότζεκτ του Μουσείου της Αργούς στον Βόλο, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν τη Δευτέρα στην όμορφη πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Και στην ομιλία του, ο δήμαρχος Βόλου έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού – τον αποκάλεσε «παντελονάτο».

     

    Ο κ. Γεωργιάδης ανταπέδωσε με ένα ευχαριστήριο tweet.

    Πέρα από το ποιόν του κ. Μπέου, τον οποίο δεν έχει πρόβλημα να ευχαριστεί δημοσίως ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, υπάρχει και ένα άλλο θέμα: τη μία είναι κακός και σεξιστής ο Παύλος Πολάκης όταν μιλά για «τσίγκινο σωβρακάκι», την άλλη είναι καλός ο κ. Μπέος όταν μιλάει για «παντελονάτο» υπουργό.

     

    Τα έγραψε καλύτερα ο «Στέντωρ» στην «Καθημερινή» στο σημείωμα με τίτλο «Χαριεντίσματα παντελονάτα»

     

    «Ο Αχιλλέας Μπέος δεν φοράει συχνά γράβατα. Τη φόρεσε όμως χθες για να υποδεχθεί στον Βόλο τον Αδωνι Γεωργιάδη, στην παρουσίαση των σχεδίων για τη δημιουργία ενός μουσείου για την Αργώ. Ο δήμαρχος είπε στο βήμα ότι ο υπουργός Ανάπτυξης είναι “ένας άνθρωπος παντελονάτος”. Ο Αδωνις ένιωσε τόσο κολακευμένος που ανέβασε το σχετικό απόσπασμα στο Twitter. Ο υπουργός δεν είναι γνωστός για την ευαισθησία του σε θέματα πολιτικής ορθότητας. Είχε, όμως, καταγγείλει ως σεξιστή τον Πολάκη, επειδή τον είχε καλέσει να βάλει τσίγκινο σωβρακάκι. Αντιθέτως, ένιωσε πολύ άνετα με το παντελονάτο εγκώμιο του Μπέου, ανταποδίδοντας και επαινώντας τον δήμαρχο ως “αυθεντικό” και “πηγαίο”. Λίγα δευτερόλεπτα πριν ο Μπέος είχε πει ότι ο περιφερειάρχης τού έστησε την μπάλα στο πέναλτι. “Μαλ…ς είμαι να μη βάλω γκολ;” είχε αναρωτηθεί. Τόσο πηγαίος. Τσιγκινόγλωσσος».

     

    ΥΓ. Απαντώντας στην κριτική που τού έγινε, ο κ. Γεωργιάδης το έκανε ακόμα χειρότερο. Υποστήριξε ότι ο κ. Μπέος εξελέγη με μεγάλο ποσοστό από τους πολίτες του Βόλου. Βέβαια από τους πολίτες (των Χανίων) εξελέγη και ο κ. Πολάκης, ή παλαιότερα εκλέγονταν δυστυχώς, οι χρυσαυγίτες. Αλλά πλέον ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται πως έχει χαράξει τον δρόμο του…

  • Αποχωρεί από την πολιτική ο Σάκης Παπαδόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ

    Σύμφωνοι, εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας –λέμε τώρα– αλλά όλο και περισσότεροι κάνουν τα κουμάντα τους, βλέπουν πού και αν θα είναι υποψήφιοι.

     

    Ετσι, με έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο, ο Σάκης Παπαδόπουλος, βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και μια από τις καλύτερες παρουσιες στο ελληνικό κοινοβούλιο, γνωστοποίησε την Τρίτη ότι δεν σκοπεύει να είναι εκ νέου υποψήφιος.

     

    Ο κ. Παπαδόπουλος, 70 ετών, ζήτησε τον λόγο στη Βουλή, στην έναρξη της συνεδρίασης για τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σχετικά με την κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Εξήγησε στο προεδρείο ότι θέλει την άδεια να τοποθετηθεί, επικαλούμενος την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές.

    «Αν και δεν είμαι στον κατάλογο των ομιλητών, θέλω να τοποθετηθώ επειδή δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής και επειδή ήμουν μέλος της Εξεταστικής για την Υγεία, θέλω να πω κάποια πράγματα και να μην τα πω στα κανάλια» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

     

    Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στον κ. Παπαδόπουλο ότι θα μπορέσει να τοποθετηθεί στο τέλος της συζήτησης.

     

    ΥΓ. Οντως βγήκε στο τέλος της συζήτησης ο κ. Παπαδόπουλος. Και έγινε ένας χαμούλης στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο βουλευτής Τρικάλων, κινήθηκε εκτός κομματικής γραμμής, λέγοντας ότι «είμαστε αναγκασμένοι να αποδεχθούμε το πόρισμα της Δικαιοσύνης» για τις υποθέσεις που αφορούν στις ποινικές ευθύνες υπουργών στην υπόθεση Novartis, και αναφερόμενος στην αρχειοθέτηση των φακέλων που αφορούν τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μετά βέβαια, και αφού τον απείλησαν με διαγραφή από την ΚΟ, κάπως τα ανασκεύασε, αλλά οι εντυπώσεις και χαμούλης έμειναν.

  • Τα κάπως μοναχικά γενέθλια του Νίκου Ανδρουλάκη

    Σε άλλα νέα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ), είχε τη Δευτέρα γενέθλια –έκλεισε τα 43 του χρόνια και είναι ο νεότερος πολιτικός αρχηγός.

     

    Ωστόσο ο εορτασμός είχε κάτι το μοναχικό, τουλάχιστον όσον αφορά την κάλυψη του γεγονότος στα social media: Ο κ. Ανδρουλάκης ποζάρισε με μια τούρτα με ένα κεράκι και κάνοντας το σήμα της νίκης.

     

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Androulakis Nikos (@androulakisnick)




text
  • Στη Σλοβακία φοβούνται ότι πάνε για εμφύλιο. Ναι, είναι το μόνο που λείπει από την Ευρώπη τώρα


    17 Μαΐου 2024, 20:39