• Η αποκάλυψη του Τζέφρι Πάιατ για τον πίνακα του Φασιανού που έχει στο γραφείο του

    Με τον θάνατο του Αλέκου Φασιανού έγινε αντιληπτό το πόσους είχε αγγίξει η τέχνη του –αυτός ο συνδυασμός ζωγράφου-εικονογράφου τον έκανε μοναδικό αλλά και ταυτόχρονα μαζικό, τρόπον τινά στα έργα του έβλεπες τη συνάντηση του σπάνιου ταλέντου με την pop κουλτούρα. Παντού λοιπόν υπήρχε ένας Φασιανός, τα social media γέμισαν με τις χαρακτηριστικές του χρωματιστές φιγούρες, τα πουλιά, τις μυθολογικές εικόνες, τα μικρά ή τα μεγάλα έργα του αφιερωμένα σε επώνυμους και ανώνυμους.

     

    Και όπως αποδείχτηκε ένας Φασιανός υπήρχε –και συνεχίζει να υπάρχει– και στα ενδότερα της αμερικανικής πρεσβείας. Το αποκάλυψε ο Τζέφρι Πάιατ, ο προεσβευτής των ΗΠΑ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε πως συμμετέχει «με τον ελληνικό λαό και τους φιλότεχνους σε όλο τον κόσμο στον θρήνο για τον θάνατο του Αλέκου Φασιανού, ενός από τους πιο γνωστούς σύγχρονους καλλιτέχνες της Ελλάδας».

     

    Και επεσήμανε ότι «είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα από τα έργα του έξω από το γραφείο μου, μια καθημερινή υπενθύμιση της συνεργασίας των χωρών μας μέσω του Σχεδίου Μάρσαλ».

     

  • Η Κωνσταντίνα Αδάμου καταγγέλλει τους βουλευτές του ΜέΡΑ25 για bullying εναντίον της και τον Βαρουφάκη ότι δεν την υπερασπίστηκε ούτε καν όταν εκείνη ήταν έγκυος

    Είναι δυνατόν να υπάρχουν bullying, σεξισμός και νταήδες στον αριστερό κομματικό παράδεισο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει δημιουργήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης με το ΜέΡΑ25;

     

    Είναι, αν κρίνουμε από τα όσα κατήγγειλε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου. Για όσους δεν θυμούνται, τον περασμένο Ιούλιο η κυρία Αδάμου είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την ΚΟ του ΜέΡΑ25 καταγγέλλοντας «αντιδημοκρατικές συμπεριφορές».

     

    Τώρα εξειδίκευσε τι εννοούσε με τον όρο «αντιδημοκρατικές συμπεριφορές». Μιλώντας στο Βεργίνα TV, η κυρία Αδάμου κατήγγειλε ότι από την πρώτη στιγμή που εξελέγη βουλευτής βίωσε μια αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά: δεν της επετράπη από την ηγεσία του ΜέΡΑ25 να ορκιστεί στη Βουλή με θρησκευτικό όρκο, αλλά της επέβαλαν τον πολιτικό όρκο.

     

    Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο. Στην ίδια συνέντευξη η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ότι ενώ ήταν έγκυος, η ηγεσία και στελέχη του ΜέΡΑ25 της ασκούσαν bullying, τραμπουκισμούς και mobbing. Η ίδια είχε ενημερώσει για την κατάσταση αυτή τον κ. Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτήρισε άνθρωπο δίχως ενσυναίσθηση, καθώς έδειξε ελάχιστο ενδιαφέρον και πολλές φορές «σιγοντάριζε» τους νταήδες του κόμματος, περιγράφοντας πως όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε μια εγκυμονούσα, αλλά την άφησε στο έλεός τους.

     

    Παράλληλα, η βουλευτής ανέφερε πως στελέχη του κόμματος υπονόμευαν και εμπόδιζαν το κοινοβουλευτικό της έργο, με σκοπό να τη μειώσουν και να τη βλάψουν πολιτικά. Ολα αυτά, σύμφωνα με την ίδια, λειτούργησαν σωρευτικά και οδήγησαν τη βουλευτή στην ανεξαρτητοποίησή της.

     

    Στη δημοσιογραφική ερώτηση για το πολιτικό της μέλλον, η κυρία Αδάμου απάντησε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με την πολιτική, ενώ δεν απέκλεισε τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής. Αναφέρθηκε εξάλλου με καλά λόγια για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

     

  • Η ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη για τη γιορτή του είναι πολύ ρομαντική - μέρα που 'ναι

    Ο Θάνος Πλεύρης είναι υπουργός Υγείας, ένας μαχητής, σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της πανδημίας του κορονοϊού –μόνο την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι η Covid-19 σκότωσε 106 συμπολίτες μας μέσα σε 24 ώρες (έναν κάθε 13 λεπτά της ώρας).

     

    Είναι όμως και ένας Αθανάσιος και γιόρταζε –Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας έγραφε το εορτολόγιο. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας γιόρταζε διπλά, καθώς όπως μας ενημέρωσε σε μια χαρούμενη και ρομαντική ανάρτησή του στα social media η 18η Ιανουαρίου είναι και η ημέρα επετείου γάμου με τη Λένα του.

    Τώρα το αν είναι πολιτικά κομψό να κάνεις τέτοιες αναρτήσεις σε μια μέρα που χάνονται, under your watch, τόσοι άνθρωποι, είναι θέμα άποψης. Αλλά δείχνει και πόσο έχουμε συνηθίσει όλοι πια στην απώλεια….

     




text
  • Αθήνα-Τρίκαλα σε τρεις ώρες. Και άλλες τρεις για να βγεις στην εθνική οδό


    23 Απριλίου 2024, 13:25