507
Η Αδάμου παραπέμφθηκε από τον Βαρουφάκη και ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της | ΙΝΤΙΜΕΝEWS/CreativeProtagon

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΜέΡΑ25 η Αδάμου, καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές συμπεριφορές

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2021, 12:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/07/2021, 21:44
Η Αδάμου παραπέμφθηκε από τον Βαρουφάκη και ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της
|ΙΝΤΙΜΕΝEWS/CreativeProtagon

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΜέΡΑ25 η Αδάμου, καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές συμπεριφορές

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2021, 12:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/07/2021, 21:44

Κάτι δεν πάει καλά στο κομματικό βασίλειο του Γιάνη Βαρουφάκη. Τη μία ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης ζητά να μπει στη χώρα κόφτης εισοδήματος 100.000 ευρώ —ενώ ξέρει πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είναι ένας άνθρωπος με εισοδήματα πολλαπλάσια— τώρα μια άλλη βουλευτής ανεξαρτητοποιείται, καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Η Κωνσταντίνα Αδάμου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Είχε προηγηθεί, την Παρασκευή, η παραπομπή της από τον κ. Βαρουφάκη στα πειθαρχικά όργανα του ΜέΡΑ25 για άγνωστους λόγους.

Συγκεκριμένα σε επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε:

«Παρακαλώ όπως συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη της σημερινής συνεδρίας μας η πρότασή μου να εισηγηθούμε στην Κεντρική Επιτροπή την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, της βουλεύτριας (sic) Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνας Αδάμου, με επιχειρηματολογία που θα καταθέσω.

Με αυτή την εισήγηση θα επιβεβαιώσουμε, άλλη μια φορά, ότι το ΜέΡΑ25 θέτει τις αρχές μας, ηθικές και πολιτικές, πάνω από οποιοδήποτε «πολιτικό κόστος» και ότι όλα τα μέλη μας, ανεξάρτητα αξιώματος, έχουμε την ίδια υποχρέωση να τηρούμε τις αξίες που μας έφεραν κοντά.

Το ΜέΡΑ25 δυναμώνει καθημερινά επειδή όλο και περισσότεροι πολίτες διαπιστώνουν ότι ιδρύθηκε για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη τους τηρώντας, όλες και όλοι μας, την βασική αυτή δέσμευση.

Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας του ΜέΡΑ25».

H αντίδραση της κυρίας Αδάμου ήρθε μετά από λίγες ώρες. Ανεξαρτητοποιήθηκε αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία, την ισότητα και την υπεράσπιση των αδύναμων, αλλά κάνει πράξη τον αυταρχισμό και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές. Δυστυχώς οι όμορφες εξαγγελίες είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου».

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της κυρίας Αδάμου, το ΜέΡΑ25 αριθμεί οκτώ βουλευτές.

«Καλή συνέχεια κυρία Αδάμου»

Η πρώτη αντίδραση δεν ήρθε από τον κ. Βαρουφάκη αλλά από τις οργανώσεις του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη.

«Μετά από δύο χρόνια συνεχούς δυναμικής πολιτικής, κοινωνικής & κοινοβουλευτικής παρουσίας του ΜέΡΑ25 στο πλευρό της κοινωνίας και των αγώνων της, έχουμε την επιλογή της κυρίας Αδάμου να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. (προφανώς για να αποφύγει τις δημοκρατικά συναποφασισμένες καταστατικές διαδικασίες του κόμματος).

Καλή συνέχεια κυρία Αδάμου. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει -ίσως και με καλύτερους όρους- τον αγώνα μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο μιλώντας για αυτά για τα οποία τα κόμματα του μνημονιακού τόξου αρνούνται να μιλήσουν. Γνωρίζετε επίσης ότι στόχος όλων όσων συμμετέχουμε σε αυτή την ανιδιοτελή προσπάθεια, είναι η ανατροπή της χρεοδουλοπαροικίας. Σε αυτή τη μεγάλη μάχη, καταλάβατε μάλλον ότι προσωπικές φιλοδοξίες, ιδιοτελείς σχεδιασμοί και πολιτικά “εγώ” δεν έχουν θέση. Αναμένουμε την επιστροφή της κοινοβουλευτικής έδρας την οποία καταλάβατε λόγω των ψήφων των πολιτών που επέλεξαν το ΜέΡΑ25 στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ως ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης, προχωράμε με αίσθημα ανακούφισης μιας και αισθανόμαστε ότι αγωνιζόμαστε πλέον με καλύτερους όρους για την πόλη και τα κινήματα. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη όλων των μελών μας για να οργανώσουμε τα καθήκοντα μας χωρίς τα βαρίδια της προηγούμενης περιόδου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...