• Καμία έκπληξη: Η Νέα Σμύρνη έγινε θερμοκήπιο κορονοϊού τρεις εβδομάδες μετά τα επεισόδια

    Τα θυμάστε τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, έτσι δεν είναι; Δεν έχει περάσει δα και πολύς καιρός –μολονότι η ζωή μας τον τελευταίο χρόνο έχει πυκνώσει τόσο, που μια εβδομάδα είναι αιώνας.

     

    Ηταν 7 Μαρτίου όταν ο άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ έδειρε αγρίως έναν κάτοικο που του ζήτησε τον λόγο για τους ελέγχους εν μέσω lockdown. Και 9 Μαρτίου όταν έγινε η αιματηρή διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας, σε μια νύχτα που κόντεψε να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός.

     

    Ισως και να θυμάστε τον δήμαρχο της πόλης, Σταύρο Τζουλάκη, μια φωνή της λογικής εν μέσω γενικευμένης υστερίας και θεωριών συνωμοσίας. Ο οποίος δήμαρχος, ενώ είχε καταδικάσει την αστυνομική βία και δάκρυζε για τις καταστροφές των χουλιγκάνων στην πόλη, ζητούσε επίμονα (και μάταια δυστυχώς) να αποφεύγονται ο συνωστισμός και οι διαδηλώσεις –απορώντας μάλιστα: «Μου προξένησε μεγάλη εντύπωση, που δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο πρώην δήμαρχος καλούσαν σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία όταν τα κρούσματα έχουν φτάσει τις 3.000. Μήπως αναλαμβάνουν και αυτοί την ευθύνη;», έλεγε.

     

    Πέρασαν τρεις εβδομάδες από εκείνες τις ημέρες. Και –έκπληξη!– η Νέα Σμύρνη έγινε ένα θερμοκήπιο κορονοϊού. Η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης τη Δευτέρα περιέγραφε με ζοφερά χρώματα την κατάσταση:

     

    «Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη Δευτέρα και σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα κρούσματα στην πόλη μας ανέρχονταν σε 138, από τα οποία τα 39 νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο και τα 99 κατ’ οίκον. Σήμερα, η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία αναφέρει 176 κρούσματα, από τα οποία τα 45 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και τα 131 κατ’ οίκον.

     

    »Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες μας: να μη συνωστίζονται στο Αλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα».

     

    Κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις… Αλλά ήταν κάποιοι που δέχονταν το ρίσκο…

  • Η Τζάκρη με ψηλοτάκουνα στα χωράφια της Πέλλας

    Για όσους το έχασαν, να πούμε ότι η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ και ρέκορντγουμαν ψηφισμένων μνημονίων, περιόδευσε το Σαββατοκύριακο σε περιοχές της περιφερείας της που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.

     

    Η ίδια μας ενημέρωσε σχετικά με αναρτήσεις της στο Instagram, όπου μας σύστησε και τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να επιθεωρείς τις ροδακινιές και τις αμυγδαλιές, τις βερικοκιές και τις κερασιές, φορώντας πάντα ψηλοτάκουνα – σήμα κατατεθέν.

    Ενα υπέροχο θέαμα αν μη τι άλλο, το οποίο ενέπνευσε και τον Ηλία Κανέλλη, αρθρογράφο των «Νέων», να γράψει το εξής:

     

    «Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, clean, πάλλευκη και ατσαλάκωτη, επισκέπτεται αγρότες στο χωράφι. Πολλή συσσωρευμένη ποίηση»

  • Κεγκέρογλου κατά Πολάκη: «Χάρισμά σας και ο Καραμανλής, χάρισμά σας και ο Ραγκούσης. Αντε από εκεί!»

    Κάτι το δίκιο που τον έπνιγε, κάτι η δημοσκοπική καχεξία του Κινήματος Αλλαγής, κάτι και το φαιδρό του αντιπάλου, έκαναν τον Βασίλη Κεγκέρογλου, βουλευτή Ηρακλείου και γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ να βγει από τα ρούχα του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την προανακριτική για τον Νίκο Παππά.

     

    Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τοποθέτηση –ποιου άλλου;– του Παύλου Πολάκη που είπε ότι τα δεινά της χώρας ξεκίνησαν το 2010, επιλέγοντας να αγνοήσει την πενταετία Καραμανλή.

     

    Τότε ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού.

     

    «Δεν πρόκειται να απαντήσω στον κ. Πολάκη, ο οποίος τα πρώτα δευτερόλεπτα που ανέβηκε πάνω είπε ότι ο υπεύθυνος για τον εκτροχιασμό της χώρας δεν είναι ο βίος και η πολιτεία της κυβέρνησης 2004-2009, αλλά η κυβέρνηση του 2010, στης οποίας τα χέρια “έσκασε” η κρίση. Την ίδια ώρα, που κάθεται με τον πρώτη τη τάξει υπουργό της κυβέρνησης στα ίδια έδρανα.

     

    »Χάρισμά σας! Χάρισμά σας και ο Καραμανλής, χάρισμά σας και ο Ραγκούσης. Αντε από εκεί! Αντε από εκεί!», φώναξε ο κ. Κεγκέρογλου.

  • Μια (περίεργη) εικόνα: Ο Νότης Μηταράκης χωρίς μάσκα σε σύσκεψη στη Σάμο με την Ιλβα Γιόχανσον

    Οσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος, λέει ο λαός. Και σε επίπεδο εικόνας αρκεί να φέρει κάτι το δευτερόλεπτο που χρειάζεται το κλικ του φωτογράφου.

     

    Ολα ωραία ήταν για τον Νότη Μηταράκη, υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, με την επίσκεψη της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον. Την πήγε στη Σάμο και στη Λέσβο, προσπερνώντας τη Χίο που είναι εκλογική του περιφέρεια και δεν είναι ώρα για να ανακατωσούρα εκεί με το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, την είδε να συναντά και στην Αθήνα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, αλλά αυτή η άτιμη πώς τον αντάμειψε;

     

    Με μια φωτογραφία του από σύσκεψη στη Σάμο να μην φοράει μάσκα!

    Στη σχετική ανάρτηση, ο κ. Μηταράκης όντως εμφανίζεται σε μια αίθουσα, με τη σουηδή Επίτροπο και τοπικούς παράγοντες της Σάμου να είναι ο μόνος που δεν φοράει μάσκα. Τι συνέβη;

     

    Η φωτογραφία ίσως να τον αδικεί. Διότι με το δεξί του χέρι κρατά ένα φλιτζάνι καφέ. Αρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο υπουργός είτε είναι έτοιμος να πιεί λίγο, είτε μόλις έχει πιει, άρα έχει βγάλει τη μάσκα του. Η οποία λογικά είναι κάτω από το χέρι του.




text
  • Δύο κενές θέσεις στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Να δούμε και πόσα χαμόγελα θα υπάρχουν


    29 Μαρτίου 2024, 06:09