• Στον Στέφανο Μάνο η «Μήδεια» θύμισε το Μάτι και ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι πάντα η λύση

    Αν η ταλαιπωρία των κατοίκων της Αττικής από τη «Μήδεια» πρέπει να έχει ένα πρόσωπο, αυτό είναι το πλέον αναπάντεχο: ο Στέφανος Μάνος, πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, πολιτικός που έχει περάσει στη συνείδηση των ψηφοφόρων ως η ενσάρκωση του νεοφιλελευθερισμού και ως υμνητής της αυτορύθμισης της αγοράς.

     

    Ο κ. Μάνος, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ που όμως έβαλε και βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, που ίδρυσε και τους Φιλελεύθερους με σήμα έναν ταύρο και μετά ίδρυσε και τη Δράση, ήταν από αυτούς τους κατοίκους που έμειναν χωρίς ρεύμα επί μέρες.

     

    Πρώτα διαμαρτυρήθηκε μέσω Twitter:

     

     

    Και μετά έδωσε μια μικρή συνέντευξη στο kathimerini.gr, όπου έκανε λόγο για χάος στη συνεννόηση μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και δήμων.

     

    «Εχω τηλεφωνήσει ο ίδιος στον ΔΕΔΔΗΕ από προχτές και δεν έχουν την παραμικρή προοπτική αποκατάστασης ακόμη. Δεν έχουν περάσει καν από εδώ. Είναι αλλού! Δεν βλέπω καμία δραστηριότητα. Ο δρόμος εδώ έχει καλώδια που κρέμονται αλλά δεν έχει έρθει κανένας, ούτε από τον ΔΕΔΔΗΕ ούτε από τον δήμο» είπε για να συμπληρώσει: «Πραγματικά νομίζω ότι η χαοτική κατάσταση αυτή μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και των δήμων θυμίζει ό,τι έγινε στην πυρκαγιά στο Μάτι, με την πυροσβεστική και τους Δήμους που δε συνεννοούνταν».

     

    Ο κ. Μάνος είπε μάλιστα ότι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι λύση αν δεν υπάρχουν κανόνες.

     

    «Ιδιωτική είναι και εδώ στην Εκάλη η εταιρεία ύδρευσης, η Εκάλη ΑΕ. Εδώ και 24 ώρες δεν έχουμε νερό και όταν τηλεφώνησα το απέδωσαν στη διακοπή του ρεύματος. Ρώτησα εάν έχουν γεννήτρια και μου απάντησαν ότι… χάλασε», είπε.

     

    Είναι και αυτός ένας τρόπος —να μείνεις για 50 ώρες χωρίς ρεύμα— για να καταλάβεις, έστω και στα γεράματα, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και η αυτορύθμιση της αγοράς δεν είναι πάντα η λύση…

  • Ο Λοβέρδος διαφωνεί με το ΚΙΝΑΛ και για τον Χρυσοχοΐδη

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος συνεχίζει να διαφοροποιεί τη θέση του από την κεντρική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο (κεντρική γραμμή).

     

    Το ΚΙΝΑΛ λοιπόν είχε βγει στα κάγκελα για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απαίτησε μέχρι και συγγνώμη από τους οδηγούς επειδή ταλαιπωρήθηκαν. (Γενικά στο ΚΙΝΑΛ ακόμα και αν ο κ. Χρυσοχοΐδης πει ότι ο ήλιος βγαίνει από τον Υμηττό θα τον καταγγείλουν.)

     

    Όμως ο κ. Λοβέρδος, διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος, είπε ότι και αυτός το ίδιο θα έκανε, θα έκλεινε τον εθνικό αυτοκινητόδρομο για να προλάβει τα χειρότερα με τον χιονιά.

     

    «Δεν έχω δει πιο πολύ χιόνι τα τελευταία χρόνια. Πιο πολύ ήταν το 2004 όταν είχαν προκηρυχτεί εκλογές, όταν είχε κλείσει πάλι η Αθηνών – Λαμίας , είχαν εγκλωβιστεί οι οδηγοί, είχε κλείσει ο δρόμος από τα προβλήματα όχι από επιλογή της κυβέρνησης και θυμάμαι τι έλεγαν οι οδηγοί εναντίον της κυβέρνησης που δεν είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία εγκαίρως. Κι εγώ θα διάλεγα την ίδια επιλογή αν και το καλύτερο θα ήταν να έχουμε εκείνες τις δυνατότητες τις τεχνικές που να μην κλείνουν οι δρόμοι. Και στην κεντρική και στη βόρεια Ευρώπη δύσκολα κλείνουν οι δρόμοι», είπε στον ραδιοσταθμό Status FM.

     

    Ο κ. Λοβέρδος έχει δεσμευτεί για την επανάκτηση του Κέντρου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν γίνει αρχηγός του ΚΙΝΑΛ και φύγει η Φώφη Γεννηματά (βλέπε προηγούμενη Βαβέλ, εδώ). Προς το παρόν βέβαια, συντάσσεται όλο και περισσότερο με τις επιλογές του Κυριάκου.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας έφτιαξε χιονάνθρωπο

    Ο χιονιάς που έπληξε την Αττική βρήκε και τον Αλέξη Τσίπρα σε δίλημμα: να κάνει αντιπολίτευση ή χιονάνθρωπο; Τελικά έκανε και τα δύο.

     

    Όπως μας ενημέρωσε στο Instagram πρώτα έφτιαξε έναν χιονάνθρωπο μαζί με τους δύο γιους του και έπειτα πήγε στο γραφείο του και στη Βουλή, απ’ όπου ως γνωστόν κατακεραύνωσε την κυβέρνηση επειδή έπεφταν τα δέντρα και έριχναν τα καλώδια και ο κόσμος έμεινε από ρεύμα, ενώ ταλαιπωρήθηκε και με την Εθνική Οδό.

    Τέλος πάντων, από την ανάρτηση του κ. Τσίπρα μάθαμε και δύο πράγματα. Ότι όντως συνεχίζει να μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα και ότι το σκυλάκι με το οποίο ποζάριζε προεκλογικά μπας και τσιμπήσει καμιά ψήφο, του έμεινε και μεγάλωσε.




text
  • Να προκηρύξουμε ένα βραβείο ειλικρίνειας για τον υποψήφιο που δεν θα πει ούτε λέξη για την Ευρώπη


    20 Απριλίου 2024, 10:40