273
Ωφελούμενοι κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στο Ισραήλ γιορτάζουν τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου | REUTERS /Ronen Zvulun

Ισραήλ: Μειώθηκαν 94% οι συμπτωματικοί που είχαν εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 17:00
Ωφελούμενοι κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στο Ισραήλ γιορτάζουν τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου
|REUTERS /Ronen Zvulun

Ισραήλ: Μειώθηκαν 94% οι συμπτωματικοί που είχαν εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 17:00

Μείωση 94% στους συμπτωματικούς φορείς ανακοίνωσε το Ισραήλ τη Δευτέρα, η χώρα που πραγματοποιεί ταχύτερα τους εμβολιασμούς από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο και αποτελεί τη μεγαλύτερη μελέτη για το εμβόλιο του κορονοϊού σε πραγματικό πληθυσμό.

Η ανάλυση αφορά 600.000 άτομα που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, τα δεδομένα των οποίων συγκρίθηκαν με τον ίδιο αριθμό ατόμων, περίπου της ίδιας ηλικίας και με παρόμοιο ιατρικό ιστορικό.

Η έρευνα αυτή, η οποία ακόμη δεν έχει αξιολογηθεί από ανεξάρτητους επιστήμονες για να δημοσιευτεί σε κάποιο ιατρικό περιοδικό, ευθυγραμμίζεται με τα αρχικά αποτελέσματα που έχει δώσει η Pfizer από τις κλινικές δοκιμές που είχαν γίνει πριν από την έγκριση του εμβολίου της, όπως γράφει το BBC.

Ποσοστό του πληθυσμού που έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορονοϊό σε διάφορες χώρες

H ίδια μελέτη επιχειρεί επίσης να αξιολογήσει και πόσο καλή αποτελεσματικότητα μπορεί να έχει το εμβόλιο στην πρόληψη της βαριάς νόσησης.

Σε αυτό το πλαίσιο οι ερευνητές εκτιμούν ότι μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση η αποτελεσματικότητα κυμαίνεται μεταξύ 91% και 99%. Ωστόσο, όπως σπεύδουν να διευκρινίσουν, τα αποτελέσματα αυτά απαιτούν μεγαλύτερο δείγμα πληθυσμού για να είναι πιο ακριβή.

Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει με δύο δόσεις ποσοστό μεγαλύτερο από το 25% του πληθυσμού του. Τουλάχιστον μία δόση έχει λάβει το 45,14% του γενικού πληθυσμού της χώρας.

Τα ποσοστά μόλυνσης στη χώρα παραμένουν υψηλά, ωστόσο ο αριθμός των πολιτών άνω των 60 ετών που νοσούν σοβαρά έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο τις τελευταίες εβδομάδες. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ήταν από τις πρώτες που είχε κάνει το εμβόλιο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...