440
Η Τζιλ στον Τζο: «Δεν υπάρχει κανένας άλλος με τον οποίο θέλω να χορέψω… Σ' αγαπώ...» | Τwitter

Ηρεμη δύναμη και εγγύηση σοφίας ο 80άρης Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 20:10
Η Τζιλ στον Τζο: «Δεν υπάρχει κανένας άλλος με τον οποίο θέλω να χορέψω… Σ' αγαπώ...»
|Τwitter

Ηρεμη δύναμη και εγγύηση σοφίας ο 80άρης Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 20:10

Οπως ξέρετε κιόλας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε 80 ετών και το ερώτημα που απασχολεί τους Δημοκρατικούς αλλά και τα αμερικανικά media είναι αν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος του κόμματός του στις προεδρικές εκλογές του 2004. Μήπως είναι μεγάλος; Αναμφίβολα, ναι. Τα ληξιαρχεία δεν κάνουν λάθη, ωστόσο δεν πιστοποιούν και την ευεξία του καθενός.

Ο ανταποκριτής της Corriere della Sera στην Ουάσινγκτον Τζουζέπε Σαρκίνα επικέντρωσε στις φωτογραφίες που ανέβασε η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν στα σόσιαλ μίντια, που τη δείχνουν να χορεύει με τον σύζυγό της στο πάρτι γενεθλίων του. Το σχόλιό της που συνόδευσε τις εικόνες ήταν: «Δεν υπάρχει κανένας άλλος με τον οποίο θέλω να χορέψω… Χρόνια πολλά, Τζο! Σε αγαπώ…» Ωραίες κουβέντες, τρυφερές, που στολίζουν τα γεράματά τους.

Βέβαια, ο πρόεδρος δεν ήθελε καμία δημόσια γιορτή, έγραψε ο ανταποκριτής. Το κέικ, τα κεριά και ο αφρώδης οίνος ήταν απολύτως ιδιωτική υπόθεση. Ομως και αναπόφευκτα η συζήτηση άνοιξε σε σάιτ και σε κοινωνικά δίκτυα: «Είναι μεγάλος ο πρόεδρος;» ‘Η και: «Η Νάνσι Πελόζι είναι 82 χρόνων και ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πλέον η ηγέτις των Δημοκρατικών στη Βουλή…»

Ο ιταλός δημοσιογράφος, πάντως, έστειλε στην εφημερίδα του ένα κομμάτι που αναφέρεται σε ό,τι έγραψε ο 83χρονος αρθρογράφος της Washington Post Κόλμπερτ Κινγκ. Αφού καλωσόρισε τον Μπάιντεν «στο κλαμπ των 80άρηδων», ο Κινγκ θύμισε ότι στις ΗΠΑ αριθμούν 12 εκατομμύρια ψυχές και ότι ψηφίζουν. Επίσης, ότι οι περισσότεροι εξ αυτών εξακολουθούν να είναι δραστήριοι και «πιο ευτυχισμένοι τώρα από όσο ήταν στα 40 τους ή στα 50 τους» επειδή «δεν έχουν πια κανένα άγχος».

Ο Κινγκ δεν πήρε θέση στο θέμα των ημερών: «Εναπόκειται στον πρόεδρο να αποφασίσει», έγραψε, «αν θα κάνει ένα βήμα πίσω ή αν θα είναι υποψήφιος και στις εκλογές του 2024». Εδωσε πάντως τις συμβουλές του στον Μπάιντεν, να μην κάνει πράγματα ακατάλληλα για την ηλικία του. «Ξέχασε το τζόγκινγκ ή τα πολλά σκαλοπάτια». Και ο Σαρκίνα σχολίασε ότι από την αρχή της θητείας του ο Μπάιντεν προσπάθησε να δείξει δημόσια τη φυσική κατάστασή του, τον δυναμισμό του. Αυτό, σύμφωνα με τον King, δεν βοηθάει και είναι αντιπαραγωγικό.

«Η δύναμη του Μπάιντεν είναι η εγγύηση της σοφίας, της σύνεσης, του πραγματισμού. Χαρακτηριστικά που παρουσίασε ο Μπάιντεν πριν από μία εβδομάδα, εκείνη την τρομερή νύχτα στο Μπαλί, καθώς έφθασαν συγκεχυμένα μηνύματα για τον πύραυλο που είχε πέσει στην πολωνική επικράτεια. Αυτή η εκδοχή του Μπάιντεν είναι που μπορεί να φιλοδοξεί για τη νέα υποψηφιότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...