355
| Shutterstock

ΗΠΑ: Ζούσε τρεις μήνες στο αεροδρόμιο επειδή «φοβόταν τον κορονοϊό»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 21:26

ΗΠΑ: Ζούσε τρεις μήνες στο αεροδρόμιο επειδή «φοβόταν τον κορονοϊό»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2021, 21:26

Eπί τρεις ολόκληρους μήνες σε τμήμα του διεθνούς αεροδρομίου του Σικάγου ζούσε ένας άνδρας.

Ο Αντίτια Σίνγκ μάλιστα ζούσε σε ένα σημείο όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση και φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι φοβόταν να επιστρέψει στο σπίτι του, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο 36χρονος συνελήφθη το Σαββατοκύριακο και κατηγορείται για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένο χώρο αεροδρομίου -κάτι που αποτελεί κακούργημα- και για κλοπή, σύμφωνα με τη Chicago Tribune.

Ο άνδρας έφτασε στο αεροδρόμιο O’Hare με πτήση από το Λος Αντζελες στις 19 Οκτωβρίου, ανέφεραν οι εισαγγελείς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου, τον προσέγγισαν δύο εργαζόμενοι της United Airlines, που ζήτησαν να δουν την ταυτότητά του. Εκείνος φέρεται να τους έδειξε μία κάρτα του αεροδρομίου, ο κάτοχος της οποίας είχε δηλώσει πως την έχασε στις 26 Οκτωβρίου.

Επειτα από αυτό, οι δύο υπάλληλοι ενημέρωσαν τις αρχές και ο 36χρονος συνελήφθη. Επιβάτες έδιναν τρόφιμα στον Σινγκ, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, είπε η βοηθός εισαγγελέα Καθλίν Χάγκερτι, στη δικαστή Σουζάνα Ορτίζ.

Ακόμη, ανέφερε ότι ο 36χρονος βρήκε την κάρτα εργαζομένου στο αεροδρόμιο και ότι «φοβόταν να πάει σπίτι, λόγω του κορονοϊού». Ο Σινγκ, που έχει μάστερ στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, είναι άνεργος και μένει με συγκατοίκους στο Οραντζ του Λος Αντζελες. «Το δικαστήριο θεωρεί αυτά τα δεδομένα και τις συνθήκες αρκετά σοκαριστικές για τη φερόμενη περίοδο που συνέβησαν» είπε η δικαστής.

«Το να βρίσκεται σε προστατευόμενο τμήμα του αεροδρομίου με ψεύτικη κάρτα, με βάση την ανάγκη τα αεροδρόμια να είναι απολύτως ασφαλή, προκειμένου οι άνθρωποι να νιώθουν ασφαλείς για να ταξιδέψουν, θεωρώ αυτές οι ενέργειες τον καθιστούν κίνδυνο για την κοινότητα» συμπλήρωσε.

Η εγγύηση ορίστηκε στα 1.000 δολάρια και αν την καταβάλει ο Σινγκ θα αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο του απαγορεύεται να μπει ξανά στο αεροδρόμιο.

Η υπηρεσία αεροπορίας του Σικάγο σε ανακοίνωση επεσήμανε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των αεροδρομίων, αλλά σημείωσε ότι ο 36χρονος δεν αποτελούσε κίνδυνο. «Παρότι αυτό το συμβάν παραμένει υπό διερεύνηση, μπορέσαμε να καθορίσουμε ότι αυτός ο κύριος δεν αποτελούσε κίνδυνο ασφαλείας για το αεροδρόμιο ή τους ταξιδιώτες. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου στην εξονυχιστική έρευνα για το θέμα» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...