554
Ο πρόεδρος και «το Αφεντικό» (The Boss), δηλαδή ο σπουδαίος τραγουδοποιός Μπρους Σπρίνγκστιν, την Τρίτη στον Λευκό Οίκο | REUTERS/Kevin Lamarque

Δύο… «αφεντικά» στον Λευκό Οίκο: «Κι εγώ θα προσπαθήσω να κερδίσω δύο φορές»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 11:06
Ο πρόεδρος και «το Αφεντικό» (The Boss), δηλαδή ο σπουδαίος τραγουδοποιός Μπρους Σπρίνγκστιν, την Τρίτη στον Λευκό Οίκο
|REUTERS/Kevin Lamarque

Δύο… «αφεντικά» στον Λευκό Οίκο: «Κι εγώ θα προσπαθήσω να κερδίσω δύο φορές»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 11:06

Ηταν μια εκδήλωση στο Λευκό Οίκο όπου η πυκνότητα cool τύπων και πολιτικών μηνυμάτων έσπασε τα ρεκόρ: και το «Αφεντικό», ο τραγουδιστής του τσακισμένου αμερικανικού ονείρου Μπρους Σπρίνγκστιν και η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, η ηθοποιός που λατρεύτηκε ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στη σειρά «Veep» και ο Κόλσον Γουάιτεχεντ, ο αγαπημένος συγγραφέας της Αμερικής και η μυθική Γκλάντις Νάιτ, η φωνή των 60s και των 70s –και ο Τζο Μπάιντεν, φυσικά, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ που θέλει να παραμείνει στην ηγεσία ως τα 84 του!

Διότι αυτό έκανε ο Τζο Μπάιντεν. Κατά τη διάρκεια τελετής απονομής διακρίσεων σε ανθρώπους της τέχνης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι πρόθεσή του είναι να κερδίσει και αυτός «δυο φορές», κάνοντας μια έμμεση αναφορά στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Οπως ανέφερε η Washington Post, «ο πρόεδρος Μπάιντεν αξιοποίησε μια τελετή του Λευκού Οίκου προς τιμήν καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών για να δώσει μια ακόμη ένδειξη ότι θα επιδιώξει να επανεκλεγεί το επόμενο έτος, περιγράφοντας τον τιμώμενο Κόλσον Γουάιτχεντ ως “τον μόνο μυθιστοριογράφο που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για δύο συνεχόμενα έργα του (back-to-back)”, προτού προσθέσει: “Με έναν τρόπο αναζητώ κι εγώ το δύο συνεχόμενες φορές (back-to-back)». Προφανώς, δηλαδή, μια δεύτερη νίκη σε προεδρικές εκλογές.

Ο Μπάιντεν τίμησε την Τρίτη προσωπικότητες του θεάματος, της μόδας και του πολιτισμού, απονέμοντας το «εθνικό μετάλλιο των τεχνών» και το «εθνικό μετάλλιο κλασικών μελετών». Ο αφροαμερικανός συγγραφέας Κόλσον Γουάιτχεντ, που έδωσε την αφορμή για τον υπαινιγμό του Μπάιντεν, έχει λάβει δυο φορές βραβείο Πούλιτζερ, για τα μυθιστορήματά του, «Underground Railroad» και «The Nickel Boys».

O Μπάιντεν με τον συγγραφέα Κόλσον Γουάιτχεντ (REUTERS/Kevin Lamarque)
Μια τηλεοπτική αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και έναν πρώην αντιπρόεδρος -και νυν πρόεδρος- των ΗΠΑ (REUTERS/Kevin Lamarque)
O Μπάιντεν απονέμει το μετάλλιο στην Γκλάντις Νάιτ (Gladys Knight & The Pips)

Ως τώρα, ο Μπάιντεν επιμένει να λέει πως έχει την «πρόθεση» να διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024, χωρίς πάντως να έχει αρχίσει επισήμως την εκστρατεία του. Ο αμερικανός πρόεδρος βράβευσε επίσης τον κορυφαίο τραγουδοποιό Μπρους Σπρίνγκστιν, τη βραβευμένη τραγουδίστρια και ηθοποιό Γκλάντις Νάιτ, την ηθοποιό Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, πρωταγωνίστρια της κωμικής τηλεοπτικής σειράς «Veep», και τη διάσημη δημιουργό της μόδας, Βέρα Γουάνγκ.

«Γεννημένος» να κατεβαίνει υποψήφιος;

Η μουσική του Μπρους Σπρίνγκστιν «γιορτάζει τους θριάμβους μας, επουλώνει τις πληγές μας, μας δίνει ελπίδα. Συλλαμβάνει το αδάμαστο πνεύμα του τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός», σημείωσε ο Λευκός Οίκος αναφερόμενος στον τραγουδιστή του «Born in the USA».

Απευθυνόμενος δε στον θρύλο της ροκ, που πήγε να παραλάβει το μετάλλιο με κοστούμι και γραβάτα, ο Τζο Μπάιντεν έκανε άλλη μια μισοαστεία-μισοσοβαρή αναφορά στην πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές. «Μπρους, υπάρχουν μερικοί γεννημένοι για να θέτουν υποψηφιότητα, δικέ μου», είπε, χρησιμοποιώντας τον τίτλο του γνωστού τραγουδιού του «Born to run».

Η απονομή της διάκρισης στο «Αφεντικό» (Τhe Boss), τον μεγάλο Μπρους Σπρίνγκστιν:

Το λογοπαίγνιο βασιζόταν στην αμφισημία του ρήματος «run»: πέρα από «τρέχω», σημαίνει επίσης πως κάποιος κατεβαίνει υποψήφιος σε εκλογές.

Απευθυνόμενος στους τιμώμενους, μεταξύ των οποίων ήταν ακόμη η συγγραφέας Αν Πάτσετ, η ιθαγενής πανεπιστημιακός και αγωνίστρια Χενριέτα Μαν, ο ιστορικός και βιογράφος Γουόλτερ Αϊζακσον κ.ά., ο πρόεδρος Μπάιντεν έκλεισε την τελετή λέγοντας «είσαστε απίστευτοι. Κάνετε αυτή τη χώρα καλύτερη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...