543
Σύμφωνα με την Mensa, η δίχρονη Ισλα είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη | CreativeProtagon

ΗΠΑ: Ενα κοριτσάκι δύο ετών έχει το υψηλότερο IQ σε όλο τον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2022, 16:48
Σύμφωνα με την Mensa, η δίχρονη Ισλα είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη
|CreativeProtagon

ΗΠΑ: Ενα κοριτσάκι δύο ετών έχει το υψηλότερο IQ σε όλο τον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2022, 16:48

Οι γονείς της δίχρονης Ισλα Μακνάμπ κατάλαβαν για πρώτη φορά  -αυτό που όλοι οι γονείς θέλουν να πιστεύουν για τα παιδιά τους κι ας μην είναι αλήθεια- ότι πρόκειται για ιδιοφυία, όταν βρήκαν σχηματισμένες λέξεις από πλαστικά κομμάτια με γράμματα της αλφαβήτου, σε ολόκληρο το σπίτι. Το κοριτσάκι, που μεγαλώνει στο Λούισβιλ του Κεντάκι στις ΗΠΑ σχημάτισε τη λέξη «καναπές» με το παζλ αυτό και το άφησε δίπλα στον καναπέ. Δίπλα στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης βρέθηκε η λέξη «TV» και κοντά σε μία υφασμάτινη πετσετούλα της μικρής με σχέδιο τιγρέ βρέθηκε η λέξη «γάτα», όπως αναφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα της Telegraph.

«Στα δύο της χρόνια διάβαζε σαν παιδί του νηπιαγωγείου», είπε η μητέρα της, Αμάντα, στον τηλεοπτικό σταθμό Local 12. «Οταν το διαπίστωσα, αποφάσισα να την πάω σε κάποιον ειδικό επιστήμονα για να δω τι συμβαίνει». Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε τεστ νοημοσύνης και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά! Η μικρή Ισλα ανήκει στο ένα τοις εκατό του πληθυσμού που έχει πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης και έγινε μέλος της Mensa, του μη κερδοσκοπικού διεθνούς Οργανισμού, ο οποίος αναγνωρίζει και υποστηρίζει την ανθρώπινη ευφυΐα.

«Η κόρη μας είναι το νεότερο μέλος της Mensa και είμαστε περήφανοι που συμμετέχει σε αυτή την ελίτ ομάδα», είπε ο πατέρας της, Τζέισον.
Από τα 50.000 μέλη της Mensa στις ΗΠΑ, υπήρχαν μόνο άλλα τρία μικρότερα από τεσσάρων ετών.

Το ότι η Ισλα ήταν ένα ιδιαίτερο παιδί είχε φανεί και πριν κλείσει τα δύο της χρόνια. Μπορούσε να διαβάζει τα γράμματα και οι γονείς της, τής αγόρασαν ένα τάμπλετ. Εκείνη άρχισε να γράφει λέξεις και να τις διαβάζει. «Ο,τι της λέγαμε το καταλάβαινε αμέσως», δήλωσε ο πατέρας της στην Washington Post. «Ηταν απίστευτο»!

Το λεξιλόγιό της γινόταν όλο και πιο πλούσιο πάρα πολύ γρήγορα, με την οικογένεια να σταματά να μετράει στις 500 λέξεις που, ήδη, γνώριζε καλά. Μια παιδίατρος έμεινε άφωνη όταν το κοριτσάκι άρχισε να διαβάζει δυνατά αυτά που ήταν γραμμένα σε μια αφίσα στο ιατρείο της. Η Ισλα , εκτός από το να διαβάζει και να γράφει μπορεί να κάνει και βασικές πράξεις αριθμητικής, όπως πρόσθεση και αφαίρεση.

Παρά την πρώιμη νοητική της ανάπτυξη, η Ισλα παραμένει ένα κανονικό νήπιο, απολαμβάνοντας το «Bluey» ένα αυστραλιανό καρτούν με πρωταγωνιστή ένα τσοπανόσκυλο. Στον παιδικό σταθμό κάνει εύκολα φίλους και ο πατέρας της πιστεύει ότι, όχι μόνο θα παραλείψει την τάξη του νηπιαγωγείου, αλλά και ότι κάποτε θα πάρει υποτροφία στο Χάρβαρντ ή το MIT.

Δεν είναι όλα εύκολα

«Το να είσαι το πιο έξυπνο παιδί στην τάξη έχει τις δικές του προκλήσεις», είπε ο εκπρόσωπος της Mensa, Τσαρλς Μπράουν. «Δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στο περιβάλλον σου, ειδικά αν είσαι μικρό παιδί. Συνήθως δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο γνώσεων με αυτό που παρέχει το εκπαιδευτικό σύστημα κι εμείς το γνωρίζουμε αυτό. Ετσι, έχουμε κάποια χρήματα που προσφέρουμε στα παιδιά και τους γονείς τους για να μπορούν να τα στείλουν σε άλλα σχολεία».

Αυτά βέβαια για την Ισλα είναι θέματα που θα αντιμετωπιστούν στο μέλλον, έτσι η οικογένειά της ασχολείται προς το παρόν με τα πιο… πεζά προβλήματα που παρουσιάζει ένα μικρό παιδί. «Μπορεί να έχει την ικανότητα να διαβάζει περισσότερο και καλύτερα απ’ ότι ένα άλλο νήπιο, αλλά εξακολουθούμε να της μαθαίνουμε πώς θα χρησιμοποιεί την τουαλέτα», πρόσθεσε ο μπαμπάς της. «Ολα αυτά είναι ωραία, αλλά παραμένει ένα δίχρονο παιδί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...