265
Πράσινη θαλάσσια χελώνα κολυμπάει στον Ειρηνικό Ωκεανό | Shutterstock

Ιαπωνία: Δεκάδες χελώνες βρέθηκαν μαχαιρωμένες στον λαιμό

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2022, 18:22
Πράσινη θαλάσσια χελώνα κολυμπάει στον Ειρηνικό Ωκεανό
|Shutterstock

Ιαπωνία: Δεκάδες χελώνες βρέθηκαν μαχαιρωμένες στον λαιμό

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2022, 18:22

Τουλάχιστον 30 πράσινες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν νεκρές σε παραλία του ιαπωνικού νησιού Κουμετζίμα, με πολλές να έχουν μαχαιρωθεί στο λαιμό. Η είδηση έγινε γνωστή όταν οι ντόπιοι στο νησί διαπίστωσαν ότι η άμπωτη είχε ξεβράσει τα νεκρά ζώα στην ακτή.

Ενας ψαράς –και μετά ακολούθησαν και άλλοι- παραδέχτηκε ότι τραυμάτισε κάποιες χελώνες για να τις βγάλει από τα δίχτυα, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Μαϊνίτσι. «Ξέμπλεξα μερικές από τις χελώνες και τις άφησα στη θάλασσα, αλλά δεν μπόρεσα να ελευθερώσω τις βαριές, έτσι τις μαχαίρωσα για να τις ξεφορτωθώ», είπε ο ψαράς του οποίου τα στοιχεία δεν δημοσιοποιήθηκαν .

Τα τοπικά Mέσα Eνημέρωσης ανέφεραν ότι οι Αρχές έχουν στείλει αστυνομικούς για να διενεργήσουν έρευνα για την κακοποίηση των ζώων, αλλά καμία πληροφορία δεν είναι ακόμη σαφής, γράφει το BBC.

Οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες έχουν χαρακτηριστεί είδος υπό εξαφάνιση από τις ιαπωνικές Αρχές και τις διεθνείς οργανώσεις προστασίας της άγριας ζωής. Είναι από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες χελώνες και η μόνες που είναι φυτοφάγες.

Είναι γνωστό ότι «συχνάζουν» στην υποθαλάσσια περιοχή του νησιού Κουμετζίμα γιατί τρέφονται με φύκια και εκεί υπάρχουν πολλά. Το νησί είναι ένα από τα μικροσκοπικά που βρίσκονται περίπου 2.000 χιλιόμετρα (1.244 μίλια) νότια της ιαπωνικής ηπειρωτικής χώρας.

Βιολόγοι που ασχολούνται με τα ζώα της θάλασσας και άλλοι εργαζόμενοι από το Μουσείο Θαλάσσιας Χελώνας του νησιού έσπευσαν στην παραλία μετά την αποκάλυψη της είδησης, για να προλάβουν τις σώσουν, αλλά οι περισσότερες ήταν ήδη νεκρές από ώρες.

Οι περισσότερες είχαν τραύματα από μαχαίρι στη βάση του λαιμού τους, ενώ άλλες είχαν τραυματιστεί και στα πόδια τους. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», σχολίασε περίλυπος ένας υπάλληλος του μουσείου…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...