778
American Barr: η Ροζάν Μπαρ απολογήθηκε δακρύβρεχτα για το ρατσιστικό tweet που της στέρησε την τηλεοπτική της σειρά και όχι μόνο | REUTERS/Mario Anzuoni

Η Ροζάν Μπαρ απολογείται σε δακρύβρεχτη συνέντευξη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2018, 11:29
American Barr: η Ροζάν Μπαρ απολογήθηκε δακρύβρεχτα για το ρατσιστικό tweet που της στέρησε την τηλεοπτική της σειρά και όχι μόνο
|REUTERS/Mario Anzuoni

Η Ροζάν Μπαρ απολογείται σε δακρύβρεχτη συνέντευξη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2018, 11:29

Η Ροζάν Μπαρ, που κατάλαβε από πρώτο χέρι ότι στην εποχή των social media κάθε ρατσιστικό γραπτό σου έγκλημα έχει άμεση τιμωρία, εμφανίστηκε μετανιωμένη μέσα από δακρύβρεχτη συνέντευξη.

Πριν από λίγες εβδομάδες –και αφού μετά πολλών επαίνων είχε ξαναβγεί στον τηλεοπτικό αέρα το αναβιωμένο προσωποκεντρικό σίριαλ «Roseanne»– η ίδια είχε προβεί στο εξής tweet για την πρώην σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, Βάλερι Τζάρετ, σχολιάζοντας την εμφάνισή της: «Ετσι θα ήταν, αν είχαν μωρό η Μουσουλμανική Αδελφότητα και ο Πλανήτης των Πιθήκων». Αργότερα, συνειδητοποιώντας ότι το Twitter δεν είναι το σαλόνι του σπιτιού της για να λέει ό,τι θέλει χωρίς επιπτώσεις, η ίδια έσβησε το συγκεκριμένο σχόλιο και ζήτησε συγγνώμη, δηλώνοντας ότι θα εγκατέλειπε το Twitter.

Αυτό που έγινε τελικά, ήταν ότι ακυρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η τηλεοπτική σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Και τώρα -όπως αναφέρει o Guardian– ήρθε η ώρα να προσπαθήσει να ξαναμπεί στον χάρτη και να αποπειραθεί να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα της. Για να το κάνει, έναν ασφαλή τρόπο: ηχογράφησε ένα podcast μέσα από το οποίο δίνει συνέντευξη στον επιστήθιο φίλο της, ραββίνο Σμούλι Μπότεατς.

roseanne

Την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, ο Μπότεατς δημοσίευσε μία γραπτή αλλά και μία ηχογραφημένη εκδοχή της συνέντευξης, κατά τη διάρκεια της οποίας, η Ροζάν Μπαρ λέει: «δεν θα αποκαλούσα ποτέ πίθηκο οποιονδήποτε μαύρο, αν είχα πλήρη επίγνωση του τι έκανα». Αργότερα, έριξε το φταίξιμο για το απαράδεκτο ρατσιστικό της σχόλιο στο ότι βρισκόταν υπό την επήρρεια του υπνωτικού χαπιού Ambien.

Το αμερικανικό δίκτυο ABC, είχε εμφανίσει πολύ γρήγορα αντανακλαστικά απέναντι στο ρατσιστικό χιούμορ της Ροζάν που η ίδια απέδωσε σε ένα φάρμακο (!) και ακύρωσε τη σειρά, αν και είχε σημειώσει πολύ υψηλή τηλεθέαση, ανακοινώνοντας πρόσφατα ότι σκέφτεται να προβάλει μια νέα εκδοχή της με πιθανό τίτλο «The Conners», στο οποίο θα συμμετέχει το μεγαλύτερο μέρος του καστ, εκτός φυσικά από την ίδια, έκπτωτη Μπαρ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης-απόπειρας αποκατάστασης, η Ροζάν ακουγόταν να κλαίει σχεδόν όλη την ώρα. Συζήτησε με τον συνομιλητή της για ζητήματα θεολογίας, ενώ εκείνος την κάλεσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Τη ρώτησε μάλιστα: «πώς εσύ, ένα άτομο που βλέπει τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σαν είδωλο, έφτασες στο σημείο να γράψεις κάτι τέτοιο, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ένα ολόκληρο σύστημα αξιών;».

«Δεν το εννοούσα έτσι όπως ακούστηκε. Κι αυτό είναι που με πονάει περισσότερο. Καταλαβαίνω όμως ότι πλήγωσε πολύ κόσμο» απάντησε η Μπαρ. Και συνεχίζοντας την απολογία της: «όταν πληγώνεις ανθρώπους, ακόμα και χωρίς τη θέλησή σου, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν θέλω να τη βγάλω καθαρή αραδιάζοντας ένα σωρό δικαιολογίες. Ζητώ όμως συγγνώμη σε όσους ένιωσαν θιγμένοι ή που πίστεψαν ότι εννοούσα κάτι που στην πραγματικότητα δεν εννοούσα. Το έκανα από άγνοια και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άγνοιά μου».

Πρόσθεσε επίσης ότι όλο αυτό της κόστισε πολύ, καθώς αγαπά πολύ τους «Αφροαμερικανούς».

Συνεχίζοντας μέσα στα δάκρυα: «στην οικογένειά μου υπάρχουν μαύρα παιδιά. Δεν μπορώ να τα αφήσω να νομίζουν τέτοια φριχτά πράγματα για μένα, όταν εγώ, επί τριάντα ολόκληρα χρόνια, έχω βάλει στην άκρη την υγεία μου, την οικογένειά μου και το ίδιο μου το είναι για να υποστηρίζω τους ανθρώπους. Είμαι πολλά πράγματα, πολυλογού και άλλα τέτοια».

«Αλλά δεν είμαι ηλίθια, για όνομα του θεού. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο, να παρομοιάσω έναν μαύρο με πίθηκο, αν είχα πλήρη επίγνωση του τι έκανα. Απλά δεν θα το έκανα. Και δεν το έκανα. Και τώρα όλος ο κόσμος νομίζει ότι το έκανα κι αυτό με σκοτώνει. Λυπάμαι που ήμουν τόσο ασαφής και τόσο ηλίθια» είπε σε ένα κρεσέντο αυτομαστιγώματος.

Η Μπαρ παραπονέθηκε επίσης επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν πίστεψε τη δικαιολογία με το υπνωτικό χάπι: «δεν δικαιολογούμαι. Είναι όμως μια εξήγηση».

Στη συνέχεια, επικαλέστηκε τον Θεό: «είπα στον Θεό ότι είμαι διατεθειμένη να αποδεχτώ όλες τις συνέπειες και έτσι ακριβώς έκανα και κάνω. Ομως ο κόσμος δεν σταματάει. Δεν δέχεται ούτε τη συγγνώμη, ούτε την εξήγησή μου. Και μετέτρεψα τον εαυτό μου σε μαγνήτη μίσους. Και ως Εβραία, έχω να πω ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μένα. Είναι φριχτό».

Το γεγονός ότι η ηθοποιός είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ, δεν βοηθά και πολύ στη βελτίωση του αμαυρωμένου πλέον προφίλ της. Ο ίδιος ο πλανητάρχης άλλωστε, την είχε συγχαρεί αυτοπροσώπως τον Μάρτιο του 2018, για την υψηλή θεαματικότητα του σίριαλ.

Πρόσφατα το ABC ανακοίνωσε ότι από το φθινόπωρο του 2018 θα αρχίσει να προβάλλεται η σειρά με νέο τίτλο «The Conners», στην οποία θα πρωταγωνιστούν οι τηλεοπτικοί συγγενείς και φίλοι της Ροζάν, αλλά όχι η ίδια. Η Ροζάν Μπαρ δήλωσε ότι αποδέχεται αυτή την εξέλιξη, προκειμένου να μην χάσουν τη δουλειά τους τα 200 μέλη του καστ και του συνεργείου.

«Εχασα τα πάντα. Και η τραγική ειρωνεία είναι ότι το μετάνιωσα, προτού καν χάσω τα πάντα» κατέληξε στη συνέντευξή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...