398
|

Η μουσική επιστρέφει στη Σάνη

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 14:46

Η μουσική επιστρέφει στη Σάνη

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 14:46

«Στη μουσική η παύση ορίζει τον χρόνο της επόμενης νότας, αλλά και τη δυναμική της», μας θυμίζει το Δελτίο Τύπου του Sani Resort για την επιστροφή του Sani Festival. Του εμβληματικού μουσικού φεστιβάλ που έπειτα από αναγκαστική, λόγω πανδημίας, παύση το περσινό καλοκαίρι, θα «γεμίσει» και πάλι νότες τον πανέμορφο λόφο της Σάνης από το μεθεπόμενο Σάββατο 10 Ιουλίου. Για «να μας θυμίσει τη δύναμη της μουσικής, τη σημασία της επανεκκίνησης, την αξία της συνάντησης», όπως σημειώνουν οι διοργανωτές.

Και η επανεκκίνηση γίνεται όντως με δυναμική και με την κορωνίδα του φεστιβάλ, το Jazz on the Hill. Ο λόφος της Σάνης είναι ένα καταπράσινο ακρωτήρι που περιβάλλεται από θάλασσα, δάση και ουρανό. Εκείνο το πρώτο βράδυ, όσοι ανηφορίσουν τα φυσικά σκαλοπάτια που οδηγούν στο ίσως ωραιότερο σημείο για να παίζει ή να ακούει κανείς μουσική, θα απολαύσουν τον χαρισματικό τρομπετίστα Avishai Cohen και τους Big Vicious.

Έως τα τέλη Αυγούστου νέοι δημιουργοί και ζωντανοί θρύλοι της διεθνούς κι Ελληνικής σκηνής όπως οι Avishai Cohen η Κατερίνα Πολέμη ο Στέφανος Κορκολής και ο Mino Cinelu θα προσφέρουν μοναδικές βραδιές

Εκείνο το βράδυ, ωστόσο, κάποιος θα λείπει, για πρώτη αλλά δυστυχώς όχι και για τελευταία φορά. Η Όλγα Ταμπουρή – Μπάμπαλη, επί σειρά ετών καλλιτεχνική διευθύντρια του Sani Festival, δεν θα είναι εκεί, να καλωσορίσει, να προλογίσει, να «ζεστάνει» θεατές και καλλιτέχνες.  Η επανεκκίνηση ενός θεσμού που με τόσο πάθος υπηρέτησε και ανέδειξε, έχει αφιερωθεί στη μνήμη της. 

Με Marsalis, Galliano, Πορτοκάλογλου

Έως τα τέλη Αυγούστου νέοι δημιουργοί και ζωντανοί θρύλοι της διεθνούς σκηνής (Brandford Marsalis, Mino Cinelu, Richard Galliano), αλλά και έλληνες καλλιτέχνες με το δικό τους αποτύπωμα (ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τους Μπλε και τον Στάθη Δρογώση, ο Στέφανος Κορκολής με τη Σοφία Μανουσάκη, η Κατερίνα Πολέμη με τους Μαρία Παπαγεωργίου, Παυλίνα Βουλγαράκη, Θέμο Σκανδάμη, Δημήτρη Κόψη κ.ά.) θα προσφέρουν στο κοινό της Χαλκιδικής και της Μακεδονίας μοναδικές βραδιές μουσικής και συναυλιακής εμπειρίας.

Richard Galliano

Όσες και όσοι έχουν ζήσει έστω και μία φορά αυτή την εμπειρία αναγνωρίζουν την πρωτοτυπία, την υψηλή αισθητική και ποιότητα, τη δημιουργία γέφυρας μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού, που προσφέρει το Sani Festival, μια διοργάνωση που παραμένει πιστή στις αξίες και τα χαρακτηριστικά της. Όπως και σε  όλα τα ισχύοντα μέτρα των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων.

Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων: www.sanifestival.gr, www.viva.gr.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...