189
Μια ανθοδέσμη από τον Ολαφ Σολτς στην Ανγκελα Μέρκελ κατά το τελυταίο υπουρικό συμβούλιο υπό την προεδρία της στις 24 Νοεμβρίου | Markus Schreiber/Pool via REUTERS

Η Μέρκελ ήθελε γενικό lockdown, αλλά οι τρεις της νέας κυβέρνησης διαφώνησαν

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 23:29
Μια ανθοδέσμη από τον Ολαφ Σολτς στην Ανγκελα Μέρκελ κατά το τελυταίο υπουρικό συμβούλιο υπό την προεδρία της στις 24 Νοεμβρίου
|Markus Schreiber/Pool via REUTERS

Η Μέρκελ ήθελε γενικό lockdown, αλλά οι τρεις της νέας κυβέρνησης διαφώνησαν

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 23:29

Αμεση επιβολή γενικού lockdown -και για τους εμβολιασμένους- ήθελε η υπηρεσιακή καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, αλλά η εισήγησή της απορρίφθηκε από τα κόμματα του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Bild.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, κατά την έκτακτη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης η Μέρκελ με τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Ολαφ Σολτς, την ηγεσία των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ, και τον αρχηγό των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, η καγκελάριος ζήτησε να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί, στο πρότυπο του προηγούμενου χειμώνα, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) για το ίδιο ζήτημα ανέφερε ότι η Ανγκελα Μέρκελ πρότεινε αυστηρότερα μέτρα, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας. Μια τέτοια απόφαση πάντως, νομικά θα ήταν εφικτό να ληφθεί μόνο μέχρι σήμερα, καθώς αύριο εκπνέει η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η Καγκελάριος «εξήγησε την εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης, μιας άνευ προηγουμένου έκτακτης κατάστασης».

Η πρότασή της, σύμφωνα με την BILD, απορρίφθηκε και από τα τρία κόμματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News