566
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόριζε την Αθηνά Λινού ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα κάνει τώρα; | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτιο Τυπου/ΣΥΡΙΖΑ

Η Λινού έχει πει τα ίδια με τον Πνευματικό για τους καρκινοπαθείς – Θα την κρατήσει ο Τσίπρας;

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2023, 10:21
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόριζε την Αθηνά Λινού ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα κάνει τώρα;
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτιο Τυπου/ΣΥΡΙΖΑ

Η Λινού έχει πει τα ίδια με τον Πνευματικό για τους καρκινοπαθείς – Θα την κρατήσει ο Τσίπρας;

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2023, 10:21

Οι περιβόητες πλέον δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού, υποψηφίου βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ, για τους καρκινοπαθείς, δημιούργησαν ένα νέο πολιτικό περιβάλλον: ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον αποδοκίμασε και ο κ. Πνευματικός τέθηκε ουσιαστικά εκτός μάχης —θα είναι στα ψηφοδέλτια μόνο και μόνο επειδή αυτά έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και έχουν πάει προς εκτύπωση (μια περίπτωση Κατρούγκαλου δηλαδή)— ενώ από την άλλη έδωσαν μια ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα να θυμηθούν την αμετροεπή αντιπολιτευτική τους τακτική, καταγγέλλοντας κρυφές ατζέντες της ΝΔ για το ΕΣΥ και τη δημόσια Υγεία κλπ. Μόνο που τα ίδια, πάνω κάτω, με τον κ. Πνευματικό, ο οποίος είναι γιατρός, έχει πει και η Αθηνά Λινού, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών!

Γεγονός που επιτρέπει τώρα στη ΝΔ να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα για δύο μέτρα και δύο σταθμά: φωνάζουν για τον κ. Πνευματικό επειδή είναι «γαλάζιος», αλλά προσπερνούν τις δημοσιοποιημένες θέσεις της κυρίας Λινού για τους καρκινοπαθείς σε τελικό στάδιο επειδή είναι δικιά τους! Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ακόμα περισσότερο ευκρινής αν αναλογιστεί κανείς ότι η ίδια η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστή επιδημιολόγος, έσπευσε και αυτή να επικρίνει τον κ. Πνευματικό!

Τι είχε πει η κυρία Λινού; Τα ίδια. Μιλώντας σε μια εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη, πριν από λίγα χρόνια, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Νομίζω ότι χρειάζεται μία αναθεώρηση των όλων πραγμάτων. Στο τελικό στάδιο θα έπρεπε να είχαμε ήδη hospicies και παροχή υπηρεσιών ανακούφισης και ενίσχυσης των ανθρώπων αυτών και των συγγενών τους».

Όπως εξηγούσε μάλιστα: «Εννοώ ότι ένας άνθρωπος που πλησιάζει στο τέλος του, με υψηλές δόσεις ακριβών αντικαρκινικών πιθανόν να μην μπορεί να σωθεί. Η ποιότητα όμως της ζωής του στα τελευταία της στάδια και η ποιότητα της ζωής των συγγενών του στα τελευταία στάδια του θνήσκοντος ασθενούς είναι πάρα πολύ σημαντικά και αυτό δεν το παρέχουμε σαν χώρα. Αν δείτε, στις οικογένειες των γιατρών -και των μεγαλύτερων γιατρών, θα έλεγα, των σοφών γιατρών- δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας και δεν επιλέγουμε οι ίδιοι να παραταθεί η ζωή μας, όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία, δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας».

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι κάτι τέτοιο ακούγεται σκληρό, η κυρία Λινού είχε απαντήσει: «Ακούγεται σκληρό και μπορεί κάποιον να τον βασανίζει σε όλη του τη ζωή, είναι πολύ προσωπικό».

Επικαλέστηκε, ωστόσο, την περίπτωση του πατέρα της, ο οποίος είχε διαγνωστεί με καρκίνο του ήπατος.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αποδεχθώ, ήμουν γιατρός όπως και ο άντρας μου. Πήραμε συμβουλή από τα μεγαλύτερα κέντρα του κόσμου στα οποία είχαμε θητεύσει και ο άνδρας μου κι εγώ κι αποφασίσαμε να μην κάνουμε τίποτα. Καμία παρέμβαση. Πέθανε στο σπίτι, έζησε περισσότερο από το αναμενόμενο, έζησε 20 περίπου μήνες, αντί για οκτώ που ήταν η μέση επιβίωση με ποιότητα ζωής και κοντά στους δικούς του. Είναι ταλαιπωρία να προσπαθήσεις να κρατήσεις ζωντανό, εντός εισαγωγικών, αλλά χωρίς αισθήσεις, χωρίς επικοινωνία, χωρίς ποιότητα ζωής έναν άνθρωπο για τρεις ακόμη μήνες»…

Καθώς αυτές οι δηλώσεις της κυρίας Λινού ήρθαν ξανά στη δημοσιότητα, από τη ΝΔ έσπευσαν να αναρωτηθούν αν ο κ. Τσίπρας θα κρατήσει τη συγκεκριμένη υποψήφια —η οποία στις κάλπες της 21ης Μαΐου είχε βρεθεί σε εκλόγιμη θέση— στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώτος σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 το πρωί του Σαββάτου.

Διαβάστε επίσης: Στο πλευρό της Λινού ο ΣΥΡΙΖΑ: «Υποστήριξε το αυτονόητο» – Τι λέει η ίδια

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...