331
Ο Σπύρος Πνευματικός στο βήμα της Βουλής ως βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ | INTIMEnews

Εκτός εκλογικού αγώνα της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2023, 11:48
Ο Σπύρος Πνευματικός στο βήμα της Βουλής ως βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ
|INTIMEnews

Εκτός εκλογικού αγώνα της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2023, 11:48

Εκτός εκλογικής μάχης τέθηκε, κατόπιν επικοινωνίας του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Σπύρος Πνευματικός, υπό το βάρος των αντιδράσεων για τις, τουλάχιστον κυνικές, δηλώσεις του (εδώ) για τους καρκινοπαθείς.

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά», ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση την Παρασκευή ο υποψήφιος της ΝΔ.

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης.

«Ενα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ανακοινώνοντας από την Αιδηψό όπου βρίσκεται στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας, ότι ο κ. Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα.

Οπως και στην περίπτωση του Γιώργου Κατρούγκαλου πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κ. Πνευματικός δεν γίνεται να βγει από τα ψηφοδέλτια, καθώς έχουν ήδη εγκριθεί από τον Αρειο Πάγο, οπότε σε περίπτωση εκλογής του θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Εύβοιας.

Σε ανακοίνωσή του για την αποπομπή Πνευματικού, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της ΝΔ στην Υγεία.

«Επρεπε να περάσουν 24 ώρες και να σηκωθεί τσουνάμι πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων για να αντιληφθεί η ΝΔ πως αυτή η χυδαία υπόθεση δεν μπορεί να κουκουλωθεί», τονίζεται μεταξύ άλλων και επισημαίνεται ότι ο κ. Πνευματικός δεν θα αποπεμπόταν εάν ο Αλέξης Τσίπρας «δεν είχε ξεκαθαρίσει πως η δήλωσή του αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για την Υγεία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...