368
Η Κελιάν Κόνγουεϊ, υποδέχεται από τον καναπέ του Οβάλ Γραφείου τους καλεσμένους του προέδρου Τραμπ | REUTERS/Jonathan Ernst

Η σύμβουλος με τα πόδια πάνω στον καναπέ του Οβάλ Γραφείου

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2017, 18:20
Η Κελιάν Κόνγουεϊ, υποδέχεται από τον καναπέ του Οβάλ Γραφείου τους καλεσμένους του προέδρου Τραμπ
|REUTERS/Jonathan Ernst

Η σύμβουλος με τα πόδια πάνω στον καναπέ του Οβάλ Γραφείου

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2017, 18:20

«Θα άφηνες την κόρη σου να καθίσει έτσι πάνω στον καναπέ;» ήταν ένα από τα σχόλια στο Twitter προς τον πρόεδρο Τραμπ, ύστερα από τη δημοσίευση της επίμαχης φωτογραφίας, που τράβηξε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Το θέμα όμως εδώ δεν είναι απλώς ο καναπές. Είναι ότι η επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου, κάθισε «έτσι» στον καναπέ του Οβάλ Γραφείου.

Η φωτογραφία έδειχνε τους διευθυντές των σχολείων για αφροαμερικανούς στο Οβάλ Γραφείο, όπου επισκέφθηκαν τον Ντόναλντ Τραμπ. Στην ίδια φωτογραφία, η Κελιάν Κόνγουεϊ, γονατιστή πάνω στον μεταξωτό καναπέ, με τις Gucci κρεμ γόβες της, τεντώνεται για να τραβήξει τη δική της φωτογραφία του προέδρου από το κινητό της.

Η Κόνγουεϊ προφανώς ήθελε να το παίξει αυθόρμητη και χαριτωμένη. Ανετη με τους θεσμούς. Το θέαμα όμως είναι μάλλον αστείο. Πρώτον, δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στους προσκεκλημένους που στέκονται προσοχή μπροστά στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Δεύτερον, είναι ασέβεια προς τον κάθε αμερικανό πολίτη που πληρώνει τον καναπέ του Οβάλ Γραφείου. Τρίτον, δείχνει απόλυτη ασέβεια προς τους θεσμούς και γαϊδουριά.

084717414-5c5aa6b0-1223-4651-8815-1dcf717be2b7

Ανάλογη αντίδραση ξέσπασε στα social media όταν δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες από το Γαλλικό Πρακτορείο στο Twitter:

  • «Η Κόνγουεϊ με τα παπούτσια στον καναπέ του Οβάλ Γραφείου – αυτό συνάδει με τη γενική έλλειψη σεβασμού που έχει επιδείξει το επιτελείο του Τραμπ»
  • «Οι πιο σεβάσμιοι αφροαμερικανοί εκπαιδευτικοί της χώρας συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Οίκο και η Κελιάν Κόνγουεϊ δεν ήταν ικανή ούτε να δείξει τη στοιχειώδη ευγένεια»
  • «Aν οι σύμβουλοι του προηγούμενου προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, κάθονταν έτσι στο Οβάλ Γραφείο, οι συντηρητικοί θα ούρλιαζαν επί εβδομάδες»

Πάντως η συγκεκριμένη σύμβουλος του Προέδρου, έχει ήδη απασχολήσει την αμερικανική κοινή γνώμη με την «άνετη» στάση της, αναφορικά στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Ιβάνκα Τραμπ.

084717468-8756b8f9-0a89-4b40-9ac7-aa56a51655e0

«Αγοράζετε ρούχα και αξεσουάρ Ivanka», προέτρεψε προσφάτως διαδικτυακά τους καταναλωτές η Κόνγουεϊ. Του στιλ, έλα μωρέ, παντοκράτορες ήμαστε, να μη βοηθήσουμε το κορίτσι; Ή, ακόμα καλύτερα, να προωθήσω την κόρη του προέδρου για να τον ευχαριστήσω και να τα έχω καλά μαζί του… Ο επαρχιωτισμός σε όλο του το μεγαλείο.

2017-02-27T225729Z_600635425_RC1A7B038820_RTRMADP_3_USA-TRUMP

Ευτυχώς η Κυβερνητική Επιτροπή Δεοντολογίας έκρινε πως η Κελιάν Κόνγουεϊ «παραβίασε τους κανόνες» και πως «o Λευκός Οίκος πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο πειθαρχικών μέτρων σε βάρος της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...