182
Ενας ηλικιωμένος, φορώντας μάσκα, αγναντεύει την άδεια λεωφόρο Μεριντιάνα στη Βαρκελώνη της καραντίνας | REUTERS/Nacho Doce

Η Ισπανία έσπασε το φράγμα των 20.000 νεκρών από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 15:27
Ενας ηλικιωμένος, φορώντας μάσκα, αγναντεύει την άδεια λεωφόρο Μεριντιάνα στη Βαρκελώνη της καραντίνας
| REUTERS/Nacho Doce

Η Ισπανία έσπασε το φράγμα των 20.000 νεκρών από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 15:27

Ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο Covid-19 στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 565 θανάτους μέσα σε μια ημέρα -μειωμένος πάντως σε σχέση με τους 585 της προηγούμενης 24ωρης καταμέτρησης-, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου το υπουργείο Υγείας στη Μαδρίτης.

Ωστόσο τα νούμερα είναι εφιαλτικά: Ο συνολικός αριθμός από την αρχή της επιδημίας στη χώρα της Ιβηρικής έφτασε στους 20.043 θανάτους. Η Ισπανία να είναι μία από τις χώρες που έχει δεχτεί σκληρό πλήγμα από την ασθένεια.

Ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης αυξήθηκε στα 191.726 από 188.068 χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, η αυτοκινητοβιομηχανία Seat ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή στα εργοστάσιά της στη χώρα στις 27 Απριλίου, σχεδόν έξι εβδομάδες αφότου σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν σταδιακά, εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης.

Το ίδιο αναμένεται να πράξουν, πολύ σύντομα, για τα εργοστάσιά τους στην Ευρώπη και οι αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota και Volkswagen.

Από την άλλη, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγή πολλών εργοστασίων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, όπως αυτό της Bosch που παράγει μπαταρίες, φίλτρα, υαλοκαθαριστήρες κ.α. και της Continental που ειδικεύεται στην παραγωγή ελαστικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...