314
|

O Τραμπ υπολογίζει 65.000 νεκρούς από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 11:28

O Τραμπ υπολογίζει 65.000 νεκρούς από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 11:28

Οι ΗΠΑ έσπασαν το φράγμα των 36.000 νεκρών από τον κορονοϊό —μακράν η χώρα με τα περισσότερα θύματα από την πανδημία— καθώς και αυτό των 700.000 κρουσμάτων, αλλά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει υπέρ της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς θεωρεί πως η χώρα του έχει πλέον περάσει την κορυφή της καμπύλης της εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2 και τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται.

Στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου για τον κορονοϊό, ο Τραμπ εκτίμησε ότι ο τελικός απολογισμός από την επιδημία της Covid-19 στις ΗΠΑ θα είναι κάπου μεταξύ 60.000 και 65.000 νεκρών. Μολονότι τρομακτικό νούμερο είναι αρκετά μικρότερο σε σχέση με αυτό που ο ίδιος, στις αρχές Απριλίου, είχε προβλέψει όταν μιλούσε για 100.000 με 200.000 θύματα (εδώ).

Σύμφωνα με τον πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς οι ΗΠΑ έφθασαν τους 36.773 θανάτους το βράδυ της Μ. Παρασκευής (ξημερώματα Μ. Σαββάτου ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ιατρικής Σχολής του που το Γαλλικό Πρακτορείο συμβουλεύθηκε στις 20:30 τοπική ώρα (03:30 ώρα Ελλάδος), στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 3.856 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο. Ομως μάλλον ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει περιπτώσεις θανάτων που «πιθανόν συνδέονται» με την ασθένεια Covid-19, αλλά δεν εντάσσονταν στον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας μέχρι τώρα.

Αυτή την εβδομάδα, οι αρχές στην πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι πρόσθεσαν 3.778 θανάτους που «πιθανόν» οφείλονταν στον κορονοϊό στον επίσημο απολογισμό.

Ο Τραμπ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Μ. Παρασκευής δεν έκρυψε την ανυπομονησία του να ξαναρχίσει το ταχύτερο την προεκλογική του εκστρατεία και επέκρινε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από ορισμένους κυβερνήτες για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, λέγοντας πως βρίσκει ότι οι εντολές τους προς τους πολίτες τους να μείνουν σπίτι είναι «υπερβολικά αυστηρές».

Ερωτηθείς εάν ζητεί κάποιες από τις αμερικανικές πολιτείες, όπως το Μίσιγκαν, η Μινεσότα και η Βιρτζίνια, να άρουν τους περιορισμούς που επέβαλαν, ο Τραμπ απάντησε «όχι, αλλά νομίζω ότι ορισμένα στοιχεία» των μέτρων που έλαβαν «είναι υπερβολικά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...