636
O Μπόρις Τζόνσον και η σύντροφος του Κάρι Σίμοντς | Boris Johnson/Carrie Apples Symonds/Facebook

Η γυναίκα που μεταμόρφωσε τον «παλιάτσο» Μπόρις

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2019, 12:00
O Μπόρις Τζόνσον και η σύντροφος του Κάρι Σίμοντς
|Boris Johnson/Carrie Apples Symonds/Facebook

Η γυναίκα που μεταμόρφωσε τον «παλιάτσο» Μπόρις

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2019, 12:00

Λέγεται πως πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα κρύβεται συνήθως μια σημαντική γυναίκα. Και παρότι πάρα πολλοί αμφιβάλουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας μεγάλος (πολιτικός) άνδρας, αποτελεί γεγονός ότι πίσω του κρύβεται μια αξιόλογη γυναίκα.

Πέρυσι ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας και επικρατέστερος, σήμερα, υποψήφιος για να αναλάβει τα ηνία των Τόρις αλλά και την ηγεσία της χώρας, αποφάσισε να εγκαταλείψει την σύζυγό του Μαρίνα Γουίλερ, έπειτα από 25 χρόνια γάμου, για τα μάτια της Κάρι Σίμοντς, κόρης του συνιδρυτή της εφημερίδας Independent Μάθιου Σίμοντς. Σύμφωνα με τον Λουίτζι Ιπόλιτο, απεσταλμένο της Corriere della Sera στο Λονδίνο, η νέα σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον κατάφερε να μεταμορφώσει αυτόν τον «γραφικό παλιάτσο» της βρετανικής πολιτικής σε πρωθυπουργό εν αναμονή.

Από τότε που είναι μαζί φέρει αυτή την ευθύνη για τη δημόσια εικόνα του και δεν παύει να τον νουθετεί, γνωρίζοντας πολύ καλά πως είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στις γκάφες. Η Κάρι Σίμοντς είναι ιδανική για αυτήν την εξαιρετικά απαιτητική δουλειά, δεδομένου ότι έχει διατελέσει υπεύθυνη επικοινωνίας του κόμματος των Συντηρητικών και συγκαταλέγεται ήδη, στην ηλικία των 31 ετών, μεταξύ των Βρετανών με τη μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα των δημοσίων σχέσεων.

Η μεταμόρφωση του Μπόρις άρχισε με ένα ωραίο κούρεμα. Ο 55χρονος (στις 19 Ιουνίου) πολιτικός φέρεται να εναντιώθηκε αρχικά στην απαίτηση της συντρόφου του αλλά ενέδωσε τελικά με στόχο να αποκτήσει ένα μαλλί που να συνάδει προς τις όποιες φιλοδοξίες του.

Ο Μπόρις Τζόνσον σε προεκλογική ομιλία με καινούργιο χτένισμα και φανερά αδυνατισμένος

Στη συνέχεια ήρθε η δίαιτα. Η Κάρι, όντας μια τυπική millennial, έχει μανία με την υγιεινή διατροφή. Βάλθηκε, οπότε, να πείσει τον Μπόρις να περιορίσει στο ελάχιστο την κατανάλωση κρέατος. Δεν δίστασε, μάλιστα, να του προτείνει να ασπαστεί τις αρχές του βεγκανισμού (αυστηρή ή ολική χορτοφαγία). Εκείνος δέχτηκε να πειραματιστεί αλλά έπειτα από τρεις ημέρες σχεδόν κατέρρευσε από την αδυναμία με αποτέλεσμα να περιοριστεί στη μερική αποχή από το κρέας. Αλλά έχασε, τελικά, περισσότερα από πέντε κιλά (από τα 105 που έφερε στις πλάτες του) μέσα σε δύο, μόλις, εβδομάδες.

Χάρη στην Κάρι ο Μπόρις σχεδόν έκοψε και το ποτό. Κατά το παρελθόν ο συντηρητικός (όσο και αλλοπρόσαλλος) πολιτικός συνήθιζε να πίνει ένα μπουκάλι κρασί με το βραδινό του και να ολοκληρώνει τη βραδιά του με αρκετά ακόμα ποτά. Πλέον, όμως, αρκείται σε ένα ποτήρι κρασί σε κάθε γεύμα του. Το αποτέλεσμα ήταν να στρώσει η επιδερμίδα του, τόσο πολύ που κάποιοι έσπευσαν να σημειώσουν πικρόχολα πως εξαφανίστηκαν ακόμα και οι ρυτίδες από το μέτωπό του, χάρη όχι τόσο στην υγιεινή ζωή αλλά στα επιτεύγματα της αισθητικής χειρουργικής.

Η Κάρι, όντας μια τυπική millennial, έπεισε τον Τζόνσον να τρώει υγιεινά και να αθλείται

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η Κάρι και ο Τζόνσον γυμνάζονται μαζί. Ο Μπόρις είναι λάτρης του τρεξίματος και του ποδηλάτου αλλά από τότε που συζεί με την Κάρι στην κοινή τους κατοικία στο ανατολικό Λονδίνο, ξεκίνησε να προπονείται μαζί της στα βάρη, ακολουθώντας τις υποδείξεις ενός προσωπικού γυμναστή. Φυσικά η Κάρι φέρει την ευθύνη και για την αμφίεση του συντρόφου της, επιλέγοντας η ίδια ό,τι φοράει, από την κορφή ως τα νύχια.

Η μεταμόρφωση του Μπόρις κατέστη σε όλους εμφανής την περασμένη Τετάρτη κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας. Στο πλευρό του στεκόταν η Κάρι, φορώντας ένα διακριτικό μεν κομψό δε φόρεμα, και δείχνοντας πανέτοιμη να αναλάβει χρέη Πρώτης Κυρίας της Βρετανίας.

Το ότι η Κάρι και ο Μπόρις θα παντρευτούν αμέσως μόλις εκδοθεί το διαζύγιό του, θεωρείται σχεδόν σίγουρο στη Βρετανία. Οπότε είναι πολύ πιθανό σε σύντομο χρονικό διάστημα το ζευγάρι να μετακομίσει στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Ειδικά μετά τη σαρωτική επικράτηση του Μπόρις στoν πρώτο γύρο της διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τόρις και του επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...