480
Τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για τη στοχοποίηση Ντογιάκου | INTIMEnews

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για τη βόμβα σε Ντογιάκο: Ο κόσμος αλλάζει μόνο με ειρηνικούς αγώνες

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 17:36
Τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για τη στοχοποίηση Ντογιάκου
|INTIMEnews

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για τη βόμβα σε Ντογιάκο: Ο κόσμος αλλάζει μόνο με ειρηνικούς αγώνες

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 17:36

Σε μεθόδους της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» παραμπέπει η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. Το ερώτημα που καλείται να απαντήσει η ΕΛ.ΑΣ. είναι αν πρόκειται για επανεμφάνιση της οργάνωσης ή κάποια άλλη που απλώς αντιγράφει τον τρόπο δράσης της.

Ανάλογη ήταν και η εκτίμηση της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» που έγραψε για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης : «Οι λεπτομέρειες αυτής της απόπειρας- ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος σε χύτρα και ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα- θυμίζουν τις επιθέσεις των “Πυρήνων της Φωτιάς”, μιας ελληνικής ομάδας αναρχικών».

«Οι μη αιματηρές επιθέσεις σε κέντρα εξουσίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Πίσω από αυτές φέρεται να κρύβονται αναρχικοί ή ακροδεξιοί ακτιβιστές», ανέφερε στο σχετικό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα.

Η αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο πίσω από την ενέργεια να βρίσκεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που έχει ξαναχτυπήσει δικαστικούς στόχους, με τελευταία επίθεση αυτή της 22ας Δεκεμβρίου 2017 στο Εφετείο.

Όπως διαπιστώθηκε η βόμβα περιείχε πάνω από ένα κιλό πυρίτιδα και, όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Ντογιάκος, δεν εξερράγη από καθαρή τύχη.

Σημειώνεται ότι ο αντιεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν διέθετε φύλαξη, παρά μόνο συνοδεία στις μετακινήσεις του, κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται γνώριζαν οι επίδοξοι βομβιστές.

Κατά δήλωσή του επίσης, τον τελευταίο καιρό δεν είχε δεχθεί κάποια απειλή δεδομένου, όπως είπε, ότι δεν χειρίζεται κάποια σοβαρή υπόθεση, ώστε να γίνει στόχος επίθεσης. Πηγές του περιβάλλοντός του έλεγαν πάντως, ότι «ο κ. Ντογιάκος, εδώ και τρία χρόνια, στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του».

Στο πλευρό του συνεργάτη της βρέθηκε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της  μίλησε για ενέργεια από άτομα χωρίς δημοκρατική παιδεία που κινούνται στο σκοτάδι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυρίας Δημητρίου έχει ως εξής:

«Σήμερα, ένα μέλος της εισαγγελίας μας, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, η οικογένειά του αλλά και ο ανυποψίαστος πολίτης που πέρασε δίπλα από την παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό μοτοσικλέτα, κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους από ενέργειες ατόμων, που δεν έχουν καμιά δημοκρατική παιδεία, καμιά ωριμότητα, που κινούνται στο σκοτάδι και που δεν ξέρουν να βαδίζουν το δύσκολο ειρηνικό δρόμο για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων, που δεν είναι άλλος από τη συνεχή πάλη μας με θετικές πράξεις και με αγωνιστική επιχειρηματολογία να αλλάξουμε τον κόσμο.

Στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και θεό τους την ωμή βία, είναι ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό που διαφωνούμε όμως με αυτούς, κάθετα και οριζόντια, είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει.

Μόνο με ειρηνικούς αγώνες, σκληρούς και επίμονους, με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων, μπορούν να λυθούν τα διλήμματα, μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, μπορεί να ανυψωθεί αυτό το υπέροχο πλάσμα, που λέγεται άνθρωπος, στο βάθρο που του πρέπει».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...