487
Νικήτας Κακλαμάνης και Νίκος Βούτσης δεν συννεοούνται ούτε για τα στοιχειώδη | INTIMEnews

Κακλαμάνης επιμένει για Κατσίφα: Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο, εγώ για δολοφονημένο συμπατριώτη μας

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 12:27
Νικήτας Κακλαμάνης και Νίκος Βούτσης δεν συννεοούνται ούτε για τα στοιχειώδη
|INTIMEnews

Κακλαμάνης επιμένει για Κατσίφα: Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο, εγώ για δολοφονημένο συμπατριώτη μας

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 12:27

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αποδοκίμασε δημοσίως την απόφαση του αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη να τηρηθεί από τους βουλευτές ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αλβανών αστυνομικών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης είχε ρίξει το γάντι στους επικριτές του, λέγοντας ότι όποιος θέλει, μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής εις βάρος του και την Τρίτη υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας του.

Με δεδομένο ότι οι θέσεις των κομμάτων ήταν γνωστές -και διαφορετικές- για το θέμα, ο Νϊκος Βούτσης τόνισε σε δήλωσή του ότι η εν λόγω πρωτοβουλία δεν θα έπρεπε καν να είχε αναληφθεί, θέση με την οποία συντάχτηκε τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και το Ποτάμι, αλλά και οι ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά της Ενωσης Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι από τη στιγμή που ο κ. Κακλαμάνης πήρε την συναίνεση του Σώματος για την ενός λεπτού σιγή , ήταν τυπικά νόμιμη, πρόσθεσε ωστόσο ότι «για τέτοια θέματα θα πρέπει να αποφασίζει η Διάσκεψη των Προέδρων».

Την πρωτοβουλία του βουλευτή της και αντιπροέδρου της Βουλής, στήριξε όπως ήταν αναμενόμενο η Νέα Δημοκρατία συντασσόμενη προφανώς με τη γραμμή της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε ζητήσει από τις 29 Οκτωβρίου, την επομένη δηλαδή του θανάτου του Κατσίφα, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη Βουλή των Ελλήνων.

«Η Διάσκεψη των Προέδρων δεν αποφασίζει και εκτελείται αμέσως η απόφασή της. Ό,τι αποφασίζει η Διάσκεψη των Προέδρων υπόκειται σε έγκριση στην Ολομέλεια της Βουλής. Αυτό λοιπόν έκανα και εγώ την Παρασκευή», δήλωσε και την Τρίτη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο  αντιπρόεδρος της Βουλής και ακολούθως έγινε πιο συγκεκριμένος για την αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο της Βουλής.

«Ο κ. Βούτσης μου είπε ‘Νικήτα κατά την άποψη μου δεν παραβίασες τον κανονισμό, παραβίασες εθιμικούς κανόνες’. Όσοι από την κυβερνητική πλειοψηφία μίλησαν και κάποιοι άλλοι από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης μίλαγαν για σκοτωμένο και είπα ότι εδώ υπάρχει μία μεγάλη διαφορά μεταξύ μας η οποία δεν μπορεί να γεφυρωθεί, είναι απόλυτα διακριτή. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο, εγώ μιλάω για δολοφονημένο συμπατριώτη μας», επανέλαβε για μία ακόμη φορά για να συμπληρώσει:

«Εκεί είπα ότι ένιωσα και ενοχλημένος συναισθηματικά για το ότι η Βουλή των Ελλήνων, 11 μέρες παρέμενε άταφος ο άνθρωπος και δεν νιώσαμε την ανάγκη με πρωτοβουλία του Προέδρου μας να πάρει τον ομόλογό του, του αλβανικού κοινοβουλίου, και να του ζητήσει να παρέμβει στην αλβανική κυβέρνηση προκειμένου να ταφεί ο Κατσίφας».

«Στο τέλος τους είπα, εγώ δεν θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση. Αν πιστεύετε ότι με την ενέργεια μου έπληξα το κύρος του Κοινοβουλίου, παρακαλώ ενεργοποιήστε το αντίστοιχο άρθρο και κάντε μου πρόταση μομφής για τα περαιτέρω. Εκεί τελείωσε η συνεδρίαση… Ομοφώνως απορρίφθηκε και η πρόταση που εγώ έκανα για τον εαυτό μου να μου υποβληθεί πρόταση μομφής. Αυτή είναι η ιστορία και έληξε το θέμα», ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης θέλοντας να κλείσει άρον άρον το θέμα που προέκυψε από την «πατριωτική» πρωτοβουλία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...