486
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο δικηγόρος της διάσημης τραγουδίστριας ισχυρίστηκε ότι η πελάτισσά του δεν διατηρεί ουσιαστική σχέση με τον πατέρα της | REUTERS

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς παλεύει να απελευθερωθεί από τον έλεγχο του πατέρα της

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 17:22
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο δικηγόρος της διάσημης τραγουδίστριας ισχυρίστηκε ότι η πελάτισσά του δεν διατηρεί ουσιαστική σχέση με τον πατέρα της
|REUTERS

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς παλεύει να απελευθερωθεί από τον έλεγχο του πατέρα της

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 17:22

Αποτυχημένη ήταν η πρώτη, μα μάλλον όχι και η τελευταία, προσπάθεια της Μπρίτνεϊ Σπίαρς να πάρει τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της από τον πατέρα της, καθώς ένα αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της.

Είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια ότι η τραγουδίστρια αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και για αυτόν τον λόγο ο πατέρας της, Τζέιμι Σπίαρς, διαχειρίζεται την περιουσία της από το 2008.

Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι η τραγουδίστρια «φοβάται» τον πατέρα της και έτσι δεν πρόκειται να επιστρέψει στις εμφανίσεις της, όσο εκείνος συνεχίζει να είναι υπεύθυνος για τις οικονομικές, και όχι μόνο, υποθέσεις της.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει στο μέλλον για την πιθανή απομάκρυνση του Τζέιμι Σπίαρς από τον ρόλο του.

Στο μεσοδιάστημα, έπειτα από αίτημα της 38χρονής, πλέον, Σπίαρς, η εταιρεία Bessemer Trust θα μοιράζεται τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της με τον πατέρα της, όπως αναφέρει το BBC.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο δικηγόρος της διάσημης τραγουδίστριας ισχυρίστηκε πως η πελάτισσά του δεν διατηρεί «ουσιαστική σχέση» με τον πατέρα της, με τον οποίο δεν έχει μιλήσει «εδώ και πολύ καιρό».

Η δικηγόρος του Τζέιμι Σπίαρς απάντησε ότι ο πελάτης της είχε επίτηδες επιδιώξει την απόσταση από την κόρη του και έπειτα υπερασπίστηκε το ιστορικό του ως διαχειριστή. Οπως, είπε, όταν ο Τζέιμι Σπίαρς ανέλαβε τα οικονομικά της, η κόρη του αντιμετώπιζε μηνύσεις αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ 12 χρόνια αργότερα, η περιουσία της ανέρχεται στα 60 εκατ. δολάρια.

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς σε εμφάνισή της στο Λος Αντζελες, το 2016. Λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα, στο Λας Βέγκας, είχε κάνει 248 επιχτυχημένες εμφανίσεις το διάστημα 2013-2017 (REUTERS)

Η δικαστική διαμάχη γίνεται στο υπόβαθρο του κινήματος «Free Britney (Ελευθερώστε την Μπρίτνεϊ)», που δημιουργήθηκε από μία ομάδα θαυμαστών της, οι οποίοι θεωρούν ότι η τραγουδίστρια είναι υπό τον έλεγχο του πατέρα της και άλλων.

Η «πριγκίπισσα της ποπ», όπως αρκετοί την αποκαλούσαν στις αρχές του 21ου αιώνα, δεν διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της, αλλά και κάποιες από τις αποφάσεις που αφορούν την καριέρα της, έπειτα από μια δικαστική απόφαση του 2008.

Συνήθως, τέτοια πορίσματα προκύπτουν όταν το δικαστήριο κρίνει ότι ένα άτομο δεν είναι σε θέση να πάρει τις δικές του αποφάσεις, λόγω σωματικής ή ψυχικής ασθένειας.

Η συμπεριφορά της Μπρίτνεϊ Σπίαρς άλλαξε προς το χειρότερο το 2007, αφότου πήρε διαζύγιο από τον Κέβιν Φέντερλιν και έχασε την κηδεμονία των δύο παιδιών της, αν και έχει δικαίωμα να τα βλέπει αρκετά συχνά.

Για κακή της τύχη, η ψυχική της κατάρρευση έλαβε χώρα μπροστά στις κάμερες. Ξύρισε το κεφάλι της, φωτογραφήθηκε την ώρα που χτυπούσε το αυτοκίνητο ενός παπαράτσι με μία ομπρέλα και αναγκάστηκε να μπει αρκετές φορές σε κλινική αποτοξίνωσης.

Τελικά, εισήχθη σε μια ψυχιατρική κλινική ύστερα από ένα συμβάν με την αστυνομία, όταν αρνιόταν να παραδώσει τους δύο γιους της, και έτσι ο πατέρας της ορίστηκε διαχειριστής της περιουσίας της.

Στα χρόνια που ακολούθησαν κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ, έγινε κριτής στο αμερικανικό «The X Factor» και έκανε μία σειρά ιδιαίτερα επιτυχημένων συναυλιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...