205
Η Αννα Διαμαντοπούλου ετοιμάζεται για χειραψία με ένα ρομπότ που υπήρχε στο συνέδριο | todiktio.eu

Η Αννα Διαμαντοπούλου σε συνέδριο της κυπριακής Βουλής

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 16:55
Η Αννα Διαμαντοπούλου ετοιμάζεται για χειραψία με ένα ρομπότ που υπήρχε στο συνέδριο
|todiktio.eu

Η Αννα Διαμαντοπούλου σε συνέδριο της κυπριακής Βουλής

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 16:55

Το κυπριακό κοινοβούλιο, αφουγκραζόμενο τον παλμό της εποχής, διοργάνωσε συνέδριο με θέμα την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και τις επιβαλλόμενες δράσεις, ενόψει των τεχνολογικών εξελίξεων, στους κρισιμότερους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, στην αίθουσα «Κερύνεια» της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε συνέδριο επικεντρωμένο στην επιρροή της τεχνολογικής επανάστασης στην «Οικονομία και Κοινωνία», στην Υγεία και στην Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.

Κεντρικοί ομιλητές κατά την έναρξη των εργασιών ήταν ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ μέσω βίντεο παρενέβη η Επίτροπος ΕΕ αρμόδια για την Ψηφιακή Οικονομία Μαρίγια Γκαμπριέλ.

Η Αννα Διαμαντοπούλου μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου (todiktyo)
Η Αννα Διαμαντοπούλου μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου (todiktyo)

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ ανέδειξε τις ευκαιρίες που ανοίγονται, αλλά και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται από τις τεχνολογικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στους τομείς του Τουρισμού και των Υπηρεσιών που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο η κυπριακή οικονομία.

Βουλευτές, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, στελέχη συναφών εταιρειών κ.ά, συμμετείχαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης όπου παρουσίασαν τις επιβαλλόμενες δράσεις όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο και τη χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής στην Κύπρο, μέσα παραδείγματα διεργασιών που εξελίσσονται ήδη στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...