171
| Η Αναλένα Μπέρμποκ σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε από κοινού με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιάρτμεντ στις 15 Σεπτεμβρίου

Η Αναλένα Μπέρμποκ χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Σι Τζινπίνγκ

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2023, 15:10

Η Αναλένα Μπέρμποκ χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Σι Τζινπίνγκ

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2023, 15:10

«Δικτάτορα» αποκάλεσε την Παρασκευή η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ενώ τόνισε ξανά την ανάγκη παροχής βοήθειας της γερμανικής κυβέρνησης στην Ουκρανία.

«Θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί» είπε η Μπέρμποκ μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Fox News. «Πώς θα εξελάμβαναν, άραγε, άλλοι δικτάτορες της υφηλίου, όπως ο Σι, ο κινέζος πρόεδρος, μια νίκη του Πούτιν σε αυτόν τον πόλεμο; Γι’ αυτό πρέπει να νικήσει η Ουκρανία» τόνισε σε συνέντευξη που παρέθεσε με την ευκαιρία της επίσκεψής της στις ΗΠΑ.

Το σχόλιο της Μπέμποκ ήρθε στον απόηχο των πρόσφατων εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Βρυξελλών, μετά τη δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ότι η ΕΕ θα προχωρήσει σε έρευνα για τις επιχορηγήσεις των κινεζικών οχημάτων ηλεκτροκίνησης.

Παρά τη «χλιαρή» στάση που διατηρεί το Βερολίνο, οι Πράσινοι της Μπέρμποκ δεν διστάζουν να στρέφονται ανοιχτά κατά του Πεκίνου.

Υπενθυμίζουμε ότι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε χαρακτηρίσει «δικτάτορα» τον Σι, το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή τα κινεζικά κατασκοπικά μπαλόνια που είχαν καταρριφθεί επάνω από αμερικανικό έδαφος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...