677
Η Πουγκατσιέβα την εποχή που ο Πούτιν της προσέφερε λουλούδια | CreativeProtagon / EPA

H «Ντόλι Πάρτον της Ρωσίας» κηρύσσει πόλεμο στον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2022, 16:45
Η Πουγκατσιέβα την εποχή που ο Πούτιν της προσέφερε λουλούδια
|CreativeProtagon / EPA

H «Ντόλι Πάρτον της Ρωσίας» κηρύσσει πόλεμο στον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2022, 16:45

Είναι η πιο επιτυχημένη ποπ τραγουδίστρια στη Ρωσία εδώ και δεκαετίες, με πωλήσεις ρεκόρ και απίστευτη δημοτικότητα. Η ρωσίδα ντίβα της ποπ, Άλα Πουγκατσιέβα τάσσεται κατά του Κρεμλίνου και του πολέμου στην Ουκρανία, με μήνυμα που δημοσίευσε στο προφίλ της στο Ίνσταγκραμ, στο οποίο την ακολουθούν περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το  συγκεκριμένο μήνυμα αναδημοσιεύει σε άρθρο της  η βρετανική εφημερίδα “Daily Telegraph”. “Σας ζητώ να με κατατάξετε μεταξύ των πρακτόρων εξωτερικού της αγαπημένης μου χώρας”, γράφει η 73χρονη σήμερα σταρ, αντιδρώντας σε ανακοίνωση που εξεδόθη την περασμένη Παρασκευή από το Κρεμλίνο στην οποία ο σύζυγός της, ο ηθοποιός Μαξίμ Γκάλκιν, συμπεριλαμβανόταν σε κατάλογο με “πράκτορες του εξωτερικού” για τη Ρωσία.

 Η Πουγκατσιέβα συμπληρώνει στο μήνυμά της, ότι είναι “αλληλέγγυα στο σύζυγό της”, τον οποίο χαρακτηρίζει “έντιμο άνθρωπο, ακέραιο και ειλικρινή”, για να καταλήξει ότι είναι “ένας αληθινός ρώσος πατριώτης, αδιάφθορος, ο οποίος επιθυμεί η πατρίδα του να ευημερεί και να ζει με ειρήνη.’

Οι στρατιώτες μας σκοτώνονται για «απατηλούς στόχους»

Στο μήνυμά της, η Αλα Πουγκατσιέβα σημειώνει παράλληλα ότι ο σύζυγός της επιθυμεί για τη Ρωσία “την ελευθερία της έκφρασης” και “να μπει ένα τέλος στο θάνατο των αγοριών μας (των στρατιωτών) που σκοτώνονται για απατηλούς στόχους, οι οποίοι κάνουν τη χώρα μας παρία αλλά και πιο βαριά τη ζωή των πολιτών μας”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Σύμφωνα με την Telegraph, τόσο ο σύζυγος της 73χρονης σταρ, όσο και η ίδια έχουν φύγει από τη Ρωσία και βρίσκονται στο εξωτερικό σχεδόν από την αρχή του πολέμου. Εντούτοις, η Πουγκατσιέβα δεν είχε μέχρι τώρα ποτέ μιλήσει δημόσια για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Πουγκατσιέβα, την οποία τα δυτικά μέσα έχουν αποκαλέσει  “Ντόλι Πάρτον της Ρωσίας” είχε κατά το παρελθόν συναντήσει τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν, ωστόσο ποτέ δεν τον είχε δημόσια υποστηρίξει. Μάλιστα, ο νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ της είχε απονείμει και παράσημο, κατά τα 60α γενέθλιά της, το 2009.

Η Αλα Πουγκατσιέβα στην κηδεία ενός  βετεράνου τραγουδιστή που πολιτευόταν με το κόμμα του Πούτιν, το 2018, στη Μόσχα / REUTERS/Maxim Shemetov

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα (η οποία επικαλείται με τη σειρά της, τις πληροφορίες του δημοσιογράφου Joshua Yaffa του “New Yorker”) δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου για τις δηλώσεις της Πουγκατσιέβα. Σημειώνεται, όμως, ότι οι ρωσικές αρχές έχουν τιμωρήσει με βαριά πρόστιμα, αλλά και με ποινές φυλάκισης, κάθε πρόσωπο, επώνυμο ή μη που έχει τολμήσει να εναντιωθεί σε αυτό τον πόλεμο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε που ρώσοι καλλιτέχνες, οι οποίοι κατήγγειλαν τη σύγκρουση, είδαν τις συναυλίες τους να ματαιώνονται στη χώρα.

H Άλα Μπορίσοβνα Πουγκατσιέβα, όπως είναι το όνομά της ολοκληρωμένο, ξεκίνησε την καριέρα της το 1965. Στη Σοβιετική Ένωση ήταν η πιο επιτυχημένη ποπ τραγουδίστρια, με πωλήσεις ρεκόρ και απίστευτη δημοτικότητα. Το 1991 της δόθηκε ο τίτλος “Καλλιτέχνης της Ε.Σ.Σ.Δ.” Μετά τη διάλυση της Ε.Σ.Σ.Δ., η Πουγκατσιέβα διεύρυνε την επιχειρηματική της δραστηριότητα, δημιουργώντας το ραδιοφωνικό σταθμό “Alla”, καθώς και άρωμα και υποδήματα, που έφεραν την υπογραφή της. Είχε τιμηθεί με πολλά βραβεία από τη ρωσική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του “Βραβείου για την Προαγωγή της Λογοτεχνίας και των Τεχνών”, με το οποίο τιμήθηκε το 1990. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η ‘Ρωσίδα Dolly Parton” έλαβε μια τιμητική πλακέτα με το όνομά της, στην Πλατεία των Αστεριών, στη Γιάλτα. Το 1997, εκπροσώπησε τη Ρωσία, στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που τη χρονιά εκείνη έγινε στο Δουβλίνο, με το τραγούδι “Primadonna” και ήρθε 15η στην τελική κατάταξη. Από τότε, την ονομάζουν χαϊδευτικά “Primadonna”.

Η 73χρονη σταρ έχει παντρευτεί πέντε φορές και από τον πρώτο της γάμο έχει μία κόρη, την Κριστίνα, η οποία είναι επίσης τραγουδίστρια. Ο τελευταίος της σύζυγος, τον οποίο επικαλείται στην ανακοίνωσή της στο Ίνσταγκραμ, είναι 27 χρόνια μικρότερός της. Πρόκειται για τον 46χρονο κωμικό ηθοποιό, Μαξίμ Γκάλκιν.

Όταν η Άλα έγινε 60 ετών ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη ρωσική μουσική βιομηχανία, επικαλούμενη λόγους υγείας, οι οποίοι δεν της επέτρεπαν να κάνει περιοδείες. Παράλληλα, είχε αναφέρει ότι η φωνή της είχε χειροτερεύσει και δεν της ήταν δυνατό να εκφράσει τα συναισθήματα του κάθε τραγουδιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...