274
Ο Γιώργος Παπανδρέου με νέο look και λόγο στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ | INTIMEnews

Γιώργος Παπανδρέου στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ: «Οχι στην εσωστρέφεια – τραγικό να γίνουμε συμπλήρωμα»

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2019, 15:54
Ο Γιώργος Παπανδρέου με νέο look και λόγο στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ
|INTIMEnews

Γιώργος Παπανδρέου στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ: «Οχι στην εσωστρέφεια – τραγικό να γίνουμε συμπλήρωμα»

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2019, 15:54

Μετά από αρκετό καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβηκε στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ για να μιλήσει τόσο για τις πολιτικες εξελίξεις, όσο και για την πορεία του Κινήματος προς το έκτακτο συνέδριο που προκήρυξε η Φώφη Γεννηματά (μαζί στη φωτογραφία κάτω), και την κρίσιμη μάχη των εθνικών εκλογών.

Η ομιλία του περιείχε αναφορές στον πατέρα του και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και μηνύματα προς το εσωτερικό εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

«Οσοι σήμερα προσπαθούν να του μοιάσουν (σ.σ. του Ανδρέα Παπανδρέου) πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπηρέτησε την εικόνα του αριστερού, αλλά τον λαό και την ουσία των σισαλιστικών θέσεων», σημείωσε μεταξύ άλλων για να τονίσει ότι όλοι στο ΚΙΝΑΛ «πρέπει να αγωνιστούμε για να αποφύγουμε έναν καταστροφικό διπολισμό» ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ

Στο σημείο αυτό, αναφερόμενος στο σήμερα,  έκανε λόγο για κυριαρχία της συντήρησης, όπου το μόνο μέλημα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι η νομή της εξουσίας. «Και οι δύο είναι μέρος του ελληνικού προβλήματος και ποντάρουν στον διχασμό για να κερδίσουν κομματικά οφέλη», παρατήρησε χαρακτηριστικά και «λυπάμαι που και στα δύο κόμματα ηγούνται νέοι άνθρωποι».

«Πώς μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να λέγεται αριστερή και να στηρίζει τον Μαδούρο;» διερωτήθηκε, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα λέγοντας: εκλογές τώρα αποφυγή κάθε εξωτερικής επέμβασης.

Στην αναφορά του για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε πως «θα είναι τραγικό να βρεθεί το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο συμπληρώματος» και ταυτόχρονα χαρακτήρισε «παγίδα» το ενδεχόμενο «να γίνει η διαφορετικότητα πηγή εσωτρέφειας».

«Να τελειώνουν οι απαράδεκτες επιθέσεις στην ηθική των συντρόφων», παρατήρησε και επεσήμανε την ανάγκη για καθαρό στίγμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...