587
Η Μπέλα Χαντίντ: ιντερνετική κατακραυγή, που στις ημέρες μας ισοδυναμεί με δημόσιο λιθοβολισμό | REUTERS/Andrew Kelly

Γιατί προκάλεσε οργή η μπότα της Μπέλα Χαντίντ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 19:55
Η Μπέλα Χαντίντ: ιντερνετική κατακραυγή, που στις ημέρες μας ισοδυναμεί με δημόσιο λιθοβολισμό
| REUTERS/Andrew Kelly

Γιατί προκάλεσε οργή η μπότα της Μπέλα Χαντίντ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 19:55

Λίγο έλειψε να… πάρει πόδι από τα social media η Μπέλα Χαντίντ εξαιτίας της μπότας της. Συγγνώμη από τους θαυμαστές της που προσβλήθηκαν από μία πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram αναγκάστηκε να ζητήσει το διάσημο μοντέλο.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, η οργή των οπαδών της ξεκίνησε μετά την ανάρτηση μιας φωτογραφίας της 22χρονης καλλονής, που δείχνει το παπούτσι της μπροστά σε ένα παράθυρο αεροδρομίου. Στο βάθος διακρίνονται αεροπλάνα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η επίμαχη και παρεξηγημένη φωτογραφία της Μπέλα Χαντίντ στο Instagram

Μία μεγάλη μερίδα των θαυμαστών της αντέδρασε έντονα, καθώς το πόδι της ήταν τοποθετημένο έτσι ώστε η σόλα του παπουτσιού να δείχνει προς τις σημαίες στις ουρές των αεροπλάνων, κάτι που όπως υποστήριξαν οι δυσαρεστημένοι φαν, αποτελεί ασέβεια στον αραβικό πολιτισμό, με τα σχόλια να συνοδεύονται από το hashtag #BellaHadidIsRacist (η Μπέλα Χαντίντ είναι ρατσίστρια). Κάποιοι άλλοι το πήγαν ακόμη πιο μακριά, ζητώντας από οίκους μόδας που συνεργάζονται με το διάσημο μοντέλο, όπως ο οίκος Dior και Calvin Klein, να σταματήσουν να την επιλέγουν στις διαφημιστικές τους καμπάνιες.

Μετά την ιντερνετική κατακραυγή, που στις ημέρες μας ισοδυναμεί με δημόσιο λιθοβολισμό, η Μπέλα Χαντίντ, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη τόσο στα αγγλικά, όσο και στα αραβικά στο Twitter και στο Instagram, λέγοντας πως η φωτογραφία «δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την πολιτική», ενώ σε ένα ξεχωριστό tweet την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, πρόσθεσε πως «ήταν ένα απλό λάθος που έκανα νωρίς το πρωί» – ρίχνοντας την ευθύνη στον αγουροξυπνημένο της εαυτό.

Η «απολογία» της Μπέλα Χαντίντ μέσω Instagram

«Κάνω αυτή την ανάρτηση για να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα που με βαραίνουν» έγραψε η Μπέλα στα Instagram Stories της την Δευτέρα. «Αρχικά, ποτέ δεν θα ήθελα να χρησιμοποιώ τις αναρτήσεις μου ή την πλατφόρμα μου για να εκφράσω μίσος ενάντια σε κάποιον άλλον, ειδικά απέναντι σε ανθρώπους από την δική μου πανέμορφη και δυνατή κληρονομιά. Αγαπώ και σέβομαι τόσο πολύ την μουσουλμανική και αραβική πλευρά της οικογένειάς μου, καθώς και τους αδελφούς και τις αδελφές μου σε όλο τον κόσμο. Οχι μόνο τους σέβομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, αλλά πάντα προσπαθούσα να υποστηρίξω όσα θεωρούσα σωστά, ειδικά σε σχέση με την Μέση Ανατολή».

Και συνέχισε εκφράζοντας τον σεβασμό της για την Μέση Ανατολή, γράφοντας: «Ποτέ μέχρι τώρα και ούτε στο μέλλον δεν θα μιλήσω αρνητικά γι’ αυτές τις χώρες. Μόνο για να εκφράσω την αγάπη και την αληθινή ομορφιά τους, όπως πάντα μου δίδασκε ο πατέρας μου. Η αίσθηση ότι σας απογοήτευσα είναι αυτό που με πονάει περισσότερο. Η φωτογραφία του παπουτσιού δεν έχει να κάνει με την πολιτική. Σας το ορκίζομαι. Δεν παρατήρησα ποτέ τα αεροπλάνα στο φόντο και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είχα ποτέ σκοπό να δείξω ασέβεια προς αυτές τις αεροπορικές εταιρείες, ούτε και σε αυτές τις εκπληκτικές χώρες» κατέληξε στην «απολογία» της.

Κλείνοντας, έγραψε στέλνοντας «μια ειλικρινή συγνώμη σε όσους πίστεψαν ότι μπορεί να τους προσέβαλα, ειδικά στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Δεν ήθελα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο και ελπίζω να κατανοείτε την παρεξήγηση. Θα είμαι πιο υπεύθυνη. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Σας αγαπώ όλους ξεχωριστά».

Δεν έδειξαν όμως όλοι να δέχονται την εξήγησή της. «Ποτέ δεν σε συμπάθησα και τώρα έχω λόγο για να συνεχίσω» έγραψε κάποιος με έναν άλλον να προσθέτει: «Ξέρουμε πως το έκανε επίτηδες και ζήτησε συγνώμη γιατί φοβάται για την δουλειά της και όχι επειδή θέλει τον σεβασμό μας». Με άλλα λόγια, η ωραία Μπέλα, μόλις απέκτησε αρκετούς ορκισμένους haters.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...