269
Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά την προσέλευσή του στο δικαστήριο για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας | INTIMENEWS

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο Πέτρος Φιλιππίδης

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2023, 09:04
Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά την προσέλευσή του στο δικαστήριο για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας
|INTIMENEWS

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο Πέτρος Φιλιππίδης

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2023, 09:04

Nα παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο αποφάσισε για τον Πέτρο Φιλιππίδη το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως που ζήτησε να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση του καταδικασθέντος για δύο απόπειρες βιασμού ηθοποιού.

Ως γνωστόν ο κ. Φιλιππίδης καταδικάστηκε την Τετάρτη σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για δύο απόπειρες βιασμού και άσκησε έφεση. Είχε κριθεί αθώος για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο όρισε περιοριστικούς όρους για τον ηθοποιό, επιβάλλοντας απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε σχετικό του τηλεγράφημα, η εισαγγελική πρόταση την οποία αποδέχθηκαν οι δικαστές έκρινε ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να διασφαλιστεί η παρουσία του κ. Φιλιππίδη στο δεύτερο βαθμό.

«Δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι φυγόδικος, δεν είναι φυγόποινος και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση, που δεν είναι φιλικά πλέον προς αυτόν» ανέφερε η εισαγγελέας Στέλλα Στόγια, η οποία συμπλήρωσε ότι και ο ίδιος ο ηθοποιός δήλωσε κατά την απολογία του ότι δεν επιθυμεί να ξαναβρεθεί σε αυτούς τους χώρους.

«Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να δώσει ανασταλτική δύναμη στην έφεση» κατέληξε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα το ΜΟΔ είχε ανακοινώσει την ομόφωνη, και ως προς τα δύο σκέλη, απόφασή του να κρίνει ένοχο τον κ. Φιλιππίδη για τις δύο πράξεις απόπειρας βιασμού σε βάρος των δύο συναδέλφων του που τον κατήγγειλαν, αλλά αθώο για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας, σε συμφωνία με την εισαγγελική πρόταση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...