264
| Shutterstock

Για τέσσερις βιασμούς κατηγορείται ο ηθοποιός που πέρυσι ζητούσε την παραίτηση Μενδώνη για τον Λιγνάδη

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2022, 10:54

Για τέσσερις βιασμούς κατηγορείται ο ηθοποιός που πέρυσι ζητούσε την παραίτηση Μενδώνη για τον Λιγνάδη

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2022, 10:54

Πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2021, το όνομά του εμφανιζόταν ανάμεσα σε αυτά 1.238 ηθοποιών που –με κοινό τους κείμενο– ζητούσαν την άμεση παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, που ως γνωστόν κατηγορήθηκε για βιασμούς. Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, ασκήθηκε στον ίδιο ποινική δίωξη για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση.

Ο λόγος για τον ηθοποιό Λ.Φ., έναν από τους 1.238 υπογράφοντες το κείμενο κατά της Μενδώνη, το οποίο μετά έγινε σημαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια πολιτικά φαιδρή και τοξική προσπάθεια να συνδέσει τη ΝΔ με τους βιασμούς και τους θύτες του #MeToo. O ίδιος εμφανιζόταν εξάλλου στα social media ως διαπρύσιος επικριτής κάθε κυβερνητικής πολιτικής και φυσικά υμνητής του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς. Τότε ο βιασμός ήταν των «κακών Δεξιών», τώρα;

Σε βάρος του Λ.Φ. είχαν γίνει τέσσερις καταγγελίες από γυναίκες, ανάμεσά τους και από καταξιωμένη ηθοποιό, με συμμετοχές σε ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών, και την αδελφή της.

Οι δύο αδελφές καταγγέλλουν τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο σήμερα κατηγορούμενο, κατά το χρονικό διάστημα 2008-2014, όταν αμφότερες ήταν ανήλικες –η μία 15 και ή άλλη 14 ετών.

Τον περασμένο Ιούλιο κατατέθηκε και νέα μήνυση σε βάρος του 40χρονου, επίσης από γυναίκα ηθοποιό, για να ακολουθήσει μία ακόμη, από 28χρονη που υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε με τον ηθοποιό το 2013.

Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά ηθοποιό που διώκεται ποινικά για σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Μετά την άσκηση της δίωξης, η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ο οποίος με τη σειρά του θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...