300
Ενας Γερμανός χρησιμοποιεί το τρένο με την νέα κάρτα απεριορίστων διαδρομών των εννέα ευρώ | REUTERS/Annegret Hilse

Γερμανία: Με εννέα ευρώ, γυρνάς όλη τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2022, 22:09
Ενας Γερμανός χρησιμοποιεί το τρένο με την νέα κάρτα απεριορίστων διαδρομών των εννέα ευρώ
|REUTERS/Annegret Hilse

Γερμανία: Με εννέα ευρώ, γυρνάς όλη τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2022, 22:09

Από την πρώτη μέρα του Ιουνίου και για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, οι Γερμανοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με ένα εισιτήριο που κοστίζει μόλις εννέα ευρώ. Η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος ζωής και να ανακουφίσει τους πολίτες από τα έξοδα των καυσίμων κίνησης. Αν αναλογιστεί κανείς ότι μια μηνιαία κάρτα αστικών διαδρομών σε μεγάλες πόλεις στη Γερμανία κοστίζει από 70 έως 90 ευρώ, με τη νέα κάρτα των 9 ευρώ, η εξοικονόμηση χρημάτων ξεπερνά τα 50 ευρώ. Ολες οι τοπικές και περιφερειακές συγκοινωνίες με τρένα, λεωφορεία και μετρό περιλαμβάνονται στο μέτρο, εκτός από τα intercity τρένα, αυτά, δηλαδή, που συνδέουν τις πόλεις μεταξύ τους. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τα περιφερειακά τρένα, μπορεί κάποιος να διασχίσει ολόκληρη τη χώρα.

Τα φθηνά εισιτήρια στοχεύουν, επίσης, στο να κάνουν τους πολίτες να αφήσουν για λίγο τα αυτοκίνητα, έτσι ώστε να μειωθεί και το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Το μέτρο έρχεται να προστεθεί στη μείωση του φόρου καυσίμων, στην οποία η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει, κατά περίπου 30 λεπτά το λίτρο για τη βενζίνη, μειώνοντας τις τιμές κάτω από τα 2 ευρώ.

Ο υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ περιέγραψε το μέτρο ως μεγάλη επιτυχία αφού μέσα σε λίγες ώρες πουλήθηκαν επτά εκατομμύρια εισιτήρια. Ωστόσο, η σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn «παλεύει» ήδη με τον συνωστισμό και τις καθυστερήσεις των δρομολογίων και η προοπτική εκατομμυρίων, επιπλέον, επιβατών έχει προκαλέσει, εκτός από ανακούφιση και διάθεση για κριτική.

Και βέβαια, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έχασαν την ευκαιρία να κριτικάρουν αλλά και να αστειευτούν: «Με τα εννιά ευρώ θα πάμε στη δουλειά ή σε καμία παραλία»; Στο ίδιο πνεύμα, η δημόσια βιβλιοθήκη της Κολωνίας ανακοίνωσε χιουμοριστικά: «Επείγουσα ειδοποίηση: Μεταφέραμε την αυριανή συνάντηση της ομάδας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο νησί Σιλτ στη Βόρεια Θάλασσα. Μπορείτε να έρθετε όλοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...