176
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, στο βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Γεννηματά: Ψηφίζουμε αναγκαστικά τη συμφωνία με την Αίγυπτο

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 15:35
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, στο βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Γεννηματά: Ψηφίζουμε αναγκαστικά τη συμφωνία με την Αίγυπτο

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 15:35

Το Κίνημα Αλλαγής «υπερψηφίζει ως αναγκαστική επιλογή λόγω της συγκυρίας» τη συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, η επικεφαλής του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά. «Δεν θα δεχόμασταν μερική οριοθέτηση αν δεν υπήρχε το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο», εξήγησε και  κάλεσε την κυβέρνηση «να εγγυηθεί ότι δεν εκχωρεί τίποτα για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε υπόνοια δημιουργίας τετελεσμένου πέραν του 28ου μεσημβρινού από την Τουρκία».

«Εμείς δεν ψηφίζουμε “παρών” και δεν είμαστε “απών” από την συζήτηση. Το Κίνημα Αλλαγής σε αυτή την κρίσιμη στιγμή βάζει πλάτη γιατί αυτό σημαίνει πατριωτισμός. Βάζουμε πάνω από όλα την πατρίδα χωρίς να υποχωρούμε από τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας»,τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Ζήτησε ωστόσο απαντήσεις από την κυβέρνηση για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και την μέθοδο που ακολουθήθηκε κατά τη σύναψη των συμφωνίων. Εσπευσε πάντως, να υπογραμμίσει ότι εγχώριες αντιπαραθέσεις επί των ζητημάτων αυτών, το μόνο που θα καταφέρουν, είναι να τροφοδοτήσουν την τουρκική επιχειρηματολογία.

Απευθυνόμενη τέλος στον Πρωθυπουργό, η Φώφη Γενημματά  ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ζήτημα της πανδημίας και του σχεδίου για το άνοιγμα των σχολείων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...