346
H Σουτίντα στα πόδια του βασιλιά και συζύγου της πλέον. Τον ξέρει από τότε που είχε αναλάβει σωματοφύλακάς του | Thailand Royal Household via REUTERS

Γάμος-έκπληξη: Στα πόδια του βασιλιά της Ταϊλάνδης η πρώην αεροσυνοδός (και νέα βασίλισσα)

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 10:00
H Σουτίντα στα πόδια του βασιλιά και συζύγου της πλέον. Τον ξέρει από τότε που είχε αναλάβει σωματοφύλακάς του
|Thailand Royal Household via REUTERS

Γάμος-έκπληξη: Στα πόδια του βασιλιά της Ταϊλάνδης η πρώην αεροσυνοδός (και νέα βασίλισσα)

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 10:00

Ηταν αεροσυνοδός. Μετά ευσυνείδητη σωματοφύλακας του διαδόχου του θρόνου. Επειτα στρατηγός, επικεφαλής της φρουράς του βασιλιά. Και τώρα η Σουτίντα Βατζιραλόνγκορν είναι η βασίλισσα της Ταϊλάνδης.

Η ιστορία της 40χρονης Σουτίντα έχει κάτι το εξωτικό, αλλά δύσκολα μπορείς να βγάλεις από το κάδρο την πολιτική ίντριγκα και την καμαρίλα της εξουσίας σε αυτό το βασίλειο των 69 εκατ. ψυχών.

Η Σουτίντα είχε γίνει απαραίτητη στον 66χρονο σήμερα βασιλιά Μάχα Βατζιραλόνγκορν και αυτός την παντρεύτηκε, αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Πλέον η Σουτίντα είναι η βασίλισσα της Ταϊλάνδης.

Τα σχετικά βίντεο από τη γαμήλια τελετή μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά κανάλια της Ταϊλάνδης αργά το βράδυ της Πρωτομαγιάς, καταγράφοντας το τελετουργικό: παρουσία και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας και συμβούλων του παλατιού, η νύφη πέφτει στα πόδια του βασιλιά και εκείνος τη λούζει με ιερό νερό. Επειτα το ζευγάρι υπογράφει το επίσημο σύμφωνο γάμου.

Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε έγινε ο γάμος του 66χρονου βασιλιά, ο οποίος –είναι ενδιαφέρον αυτό– ακόμη δεν έχει στεφθεί επισήμως.

Ο Μάχα Βατζιραλόνγκορν διαδέχτηκε πριν από δυόμισι χρόνια τον πατέρα του, τον θρυλικό βασιλιά Μπουμίμπολ Αντουλιαντέι (εδώ), ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα του επί σχεδόν 70 χρόνια. Ο Μάχα, ο οποίος έχει λάβει τον τίτλο βασιλιάς Ράμα Α’ θα στεφθεί επισήμως το προσεχές τριήμερο 4-6 Μαΐου.

Ακόμα και στην Ταϊλάνδη, όπου η κριτική και ο σχολιασμός της ζωής των ανακτόρων είναι ένα ταμπού, ήταν κοινό μυστικό ότι η Σουτίντα είχε ερωτική σχέση με τον βασιλιά. Το παλάτι βέβαια, ουδέποτε παραδέχτηκε ότι υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ τους, πέραν της «συνεργασίας» –κατ’ ουσίαν η Σουτίντα ήταν η «σκιά» του τωρινού συζύγου της από την εποχή που ο ίδιος ήταν διάδοχος του θρόνου.

(EPA/RUNGROJ YONGRIT)

Ο βασιλιάς προήγαγε τη Σουτίντα στον βαθμό του στρατηγού τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ της απένειμε και τον βασιλικό τίτλο «Τανμπουγίνγκ», που είναι αντίστοιχος της Λαίδης.

Η Σουτίντα είναι η τέταρτη σύζυγος του βασιλιά. Με την τρίτη, τη Σριράσμι, την οποία είχε παντρευτεί κρυφά το 2001, χώρισε το 2014.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...