200
Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα λύσει το μυστήριο που δημιούργησαν τα exit polls | REUTERS/Pascal Rossignol

Γαλλικό θρίλερ στις βουλευτικές κάλπες

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2022, 21:40
Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα λύσει το μυστήριο που δημιούργησαν τα exit polls
|REUTERS/Pascal Rossignol

Γαλλικό θρίλερ στις βουλευτικές κάλπες

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2022, 21:40

Σε μονομαχία ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν ( Enseble) και τον Ζαν Λικ Μελανσόν (Nouvel Union Populaire) εξελισσόταν ο πρώτος γύρος των γαλλικών βουλευτικών εκλογών με τα exit polls να τοποθετούν τις δύο παρατάξεις στην περιοχή του 25%-25,2%.

Στην τρίτη θέση, όπως αναμενόταν, βρισκόταν η Μαρίν Λεπέν με ένα ποσοστό κοντά στο 19% και ακολουθούσε το δεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών με τα ποσοστά του να κυμαίνονται κοντά στο 13-14%.

Σε αυτό που συμφωνούν όλες οι μετρήσεις, πάντως, είναι ότι νικητής για μια ακόμη φορά ήταν η αποχή με το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, γύρω στο 53%.

Συνοπτικά τα πρώτα exit polls προέβλεπαν…

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 (ώρα Γαλλίας) και έκλεισαν στις 18.00 με εξαίρεση αυτά των μεγάλων πόλεων που περίμεναν τους ψηφοφόρους ως τις 20.00. Ως το μεσημέρι είχαν ψηφίσει οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί όπως και η πρωθυπουργός της χώρας, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν ψήφισε στην περιοχή Τουκέ. Ο γάλλος πρόεδρος ήταν ευδιάθετος και φωτογραφήθηκε με πολίτες… κάθε ηλικίας!

Ο Εμανουέλ Μακρόν ασπάζεται έναν νεαρό γάλλο που ωστόσο… δεν ψήφισε | Ludovic Marin/Pool via REUTERS

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...