356
Η Μπερντά, γνωστή ως «βασίλισσα των influencers», χαιρέτισε την καταδίκη κάνοντας λόγο για μια «όμορφη νίκη». | CreativeProtagon / Instagram

Γαλλία: Μαζική καταδίκη χρηστών για διαδικτυακή παρενόχληση ινφλουένσερ

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2024, 20:16
Η Μπερντά, γνωστή ως «βασίλισσα των influencers», χαιρέτισε την καταδίκη κάνοντας λόγο για μια «όμορφη νίκη».
|CreativeProtagon / Instagram

Γαλλία: Μαζική καταδίκη χρηστών για διαδικτυακή παρενόχληση ινφλουένσερ

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2024, 20:16

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 28 άτομα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης έως και 18 μηνών για τη διαδικτυακή παρενόχληση μιας influencer, στη μεγαλύτερη υπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού που έχει εκδικαστεί στη Γαλλία μέχρι σήμερα.

Οι δικαστές έκριναν τους κατηγορούμενους ένοχους για παρενόχληση της Μαγκαλί Μπερντά, ενώ αποδέχθηκαν ότι η παρενόχληση ήταν υποκινούμενη από μια διαδικτυακή εκστρατεία του γάλλου ράπερ Booba εναντίον των «κλεφτών influencers».

Το δικαστήριο στο Παρίσι δέχτηκε επίσης ότι η παρενόχληση είχε «πραγματικές συνέπειες» στην ψυχική υγεία της Μπερντά, σύμφωνα με το BBC. Ο Booba θα δικαστεί χωριστά, αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν παρακίνησε τις ενέργεις των καταδικασθέντων.

Η Μπερντά είναι μια από τις πιο γνωστές influencers στη Γαλλία και δραστηριοποιείται στους χώρους του lifestyle και της μόδας. Παράλληλα είναι υπεύθυνη για τις διαδικτυακές παρουσίες άλλων διασημοτήτων, μέσω της εταιρείας της, Shauna Events.

Οι δικηγόροι της είπαν ότι αναρτήσεις από τον Booba, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ελι Γιάφα, ενθάρρυναν έναν «όχλο» χρηστών να στείλει μηνύματα μίσους στην πελάτη τους, κάτι που ο Booba αρνήθηκε.

Το δικαστήριο έκρινε ότι για καθέναν από τους κατηγορούμενους «ήταν συνειδητή η επιλογή του να συμμετάσχει» στον διαδικτυακό εκφοβισμό. Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας μεταξύ 20 και 49 ετών, έλαβαν ποινές φυλάκισης από τέσσερις έως 18 μήνες, ορισμένες από τις οποίες με αναστολή. Οι δικηγόροι της Μπερντά είπαν ότι οι καταδικαστικές αποφάσεις έδειξαν ότι «κανείς δεν είναι ασφαλής πίσω από το πληκτρολόγιό του». Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν πρόστιμα 700 ευρώ και καταδικάστηκαν να πληρώσουν επιπλέον, συνολικά, 54.000 ευρώ στο θύμα τους, εν είδει αποζημίωσης.

Η Μπερντά, γνωστή ως «βασίλισσα των influencers» στη Γαλλία, χαιρέτισε την καταδίκη κάνοντας λόγο για μια «όμορφη νίκη». Προηγουμένως είχε πει στο δικαστήριο ότι ο εκφοβισμός την έφερε «κοντά στο να πηδήξει από το παράθυρο». «Η ζωή μου καταστράφηκε για δύο χρόνια εξαιτίας αυτού» ανέφερε. «Επιτέλους, με αναγνώρισαν ως θύμα».

Ο Booba είχε γίνει πρωτοσέλιδο και το 2018, εξαιτίας του καβγά του σε αεροδρόμιο του Παρισιού με έναν άλλον ράπερ, συμβάν για το οποίο καταδικάστηκαν και οι δύο σε 18 μηνών φυλάκιση με αναστολή.

Η Μπερντά, πάντως, αναμένεται να δικαστεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η εταιρεία της ερευνάται για απάτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...