248
O Νικ Καλάθης υπέγραψε την θριαμβευτική νίκη-πρόκριση του ΠΑΟ | ΙΝΤΙΜΕSports

Εuroleague: Ο ΠΑΟ έκλεισε θέση στους «8» με… όργια Καλάθη

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 22:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/04/2019 23:50
O Νικ Καλάθης υπέγραψε την θριαμβευτική νίκη-πρόκριση του ΠΑΟ
|ΙΝΤΙΜΕSports

Εuroleague: Ο ΠΑΟ έκλεισε θέση στους «8» με… όργια Καλάθη

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 22:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/04/2019 23:50

Αποτινάσσοντας οριστικά το άγχος από πάνω του μετά τα πρώτα 15 λεπτά, ο Παναθηναϊκός πήρε πανηγυρική πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 87-67 της Μπουντούτσνοστ στο ΟΑΚΑ, για την 30η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους με ρεκόρ 16-14, το οποίο σε συνδυασμό με την ήττα της Μπασκόνια στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ τους χάρισε την 6η θέση της κατάταξης, δημιουργώντας ένα repeat των περσινών πλέι οφ.

Ο Καλάθης μέτρησε 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 18 ασίστ και έγινε ο δεύτερος παίκτης που καταφέρνει να κάνει triple double στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά τον Νίκολα Βούισιτς της Μακάμπι το 2007.

Ο Παπαπέτρου σε μια προσπάθεια του απέναντι στους παίκτες της Μπουντούτσνοστ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το «τριφύλλι» θα βρει –όπως και πέρυσι- απέναντι του την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, με τη διαφορά ότι εφέτος θα παραταχθεί στη σειρά με μειονέκτημα έδρας (ενώ πέρυσι αποκλείστηκε με πλεονέκτημα).

Ηδη πάντως ο Ρικ Πιτίνο έδωσε το σύνθημα για προετοιμασία εν όψει της Ρεάλ, αν και έδωσε ρεπό στους παίκτες του. «Θα στεναχωρηθώ αν γυρίσετε σπίτι πριν τις 7 π.μ.» τους είπε γελώντας.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Μπουντούτσνοστ ολοκληρώθηκε άδοξα με ρεκόρ 6-24.

«Εκτός» χωρίς… αγώνα ο Ολυμπιακός

Ο «αιώνιος αντίπαλος», Ολυμπιακός έμεινε από την Πέμπτη εκτός της επόμενης φάσης των πλέι-οφ, μετά την νίκη της Ζάλγκιρις μέσα στην Μαδρίτη επί της Ρεάλ.

Ακόμη και με νίκη επί της Νταρουσάφακα την Παρασκευή, οι Πειραιώτες έχουν αποκλειστεί καθώς οι Λιθουανοί υπερτερούν στην ισοβαθμία μαζί τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...