344
Η κεντρική πλατεία της Κολωνίας είναι γεμάτη από κόσμο. Λίγα λεπτά μετά θα ξεκινήσει η παράνοια | Getty Images

«Ετσι έζησα τον τρόμο»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2016, 17:38
Η κεντρική πλατεία της Κολωνίας είναι γεμάτη από κόσμο. Λίγα λεπτά μετά θα ξεκινήσει η παράνοια
|Getty Images

«Ετσι έζησα τον τρόμο»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2016, 17:38

Τα γεγονότα στην Κολωνία με τις επιθέσεις μεταναστών σε ανυποψίαστες γυναίκες εξακολουθούν να συνταράσσουν τη γερμανική κοινή γνώμη. Γυναίκες που έπεσαν θύματα απρόκλητης επίθεσης ή που γλύτωσαν τελευταία στιγμή, μέρα τη μέρα, αποφασίζουν να μιλήσουν δημόσια δημιουργώντας αίσθηση με τις διηγήσεις τους.

Μια εξ αυτών, η 27χρονη αμερικανίδα φοιτήτρια από το Σιάτλ, Κάιτλιν Ντάνκαν, μίλησε στην εφημερίδα New York Times για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς. Λέει πως αρχικά βρέθηκε κοντά στον Καθεδρικό ναό της Κολωνίας. Η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο και κάποια στιγμή έχασε από τα μάτια της το αγόρι της. Τότε δέχθηκε την επίθεση από μια ομάδα ανδρών. Ο πρώτος που την πλησίασε της πήρε το καπέλο που φορούσε και ο επόμενος την έπιασε από πίσω, ενώ ένας τρίτος άρχισε να την φιλάει στο πρόσωπο και το λαιμό.

Μέσα στην ατυχία της κατάφερε να ξεφύγει και έτρεξε στους αστυνομικούς ζητώντας βοήθεια, αλλά εκείνοι της απάντησαν ότι προείχε να αδειάσουν την πλατεία. Το χειρότερο; Την έδιωξαν με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε μια άλλη ομάδα μεταναστών που της επιτέθηκαν. Και πάλι προσπάθησε με κάθε τρόπο να προστατεύσει τον εαυτό της και τότε συνέβη κάτι που δεν περίμενε: μια άλλη ομάδα Σύρων σχημάτισε έναν προστατευτικό κλοιό γύρω της και την βοήθησε να γλυτώσει. Κάποιος της έδωσε το κινητό μου για να επικοινωνήσει με το αγόρι της και να του πει πού είναι.

Η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο και κάποια στιγμή έχασε από τα μάτια της το αγόρι της. Τότε δέχθηκε την επίθεση από μια ομάδα ανδρών

Ενας «μέλος» αυτής της ομάδας ήταν ο 32χρονος δάσκαλος Χεσάμ Αχμάντ Μοχαμάντ, ο οποίος μιλώντας στους New York Times παραδέχεται ότι ακόμη κι εκείνος φοβήθηκε από τον τρόπο που αντιδρούσε το πλήθος. Λέει ότι νιώθει άσχημα για τα νέα που ακούει και διαβάζει στις ειδήσεις και προσπαθεί να εξηγήσει ότι ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν κακοί άνθρωποι, αλλά και άλλοι που θέλουν ειρήνη και καλή συνύπαρξη με τους ανθρώπους των χωρών που καταφεύγουν.

Η επίθεση ήταν η αφορμή να συνδεθούν φιλικά η Κάιτλιν Ντάνκαν και ο Μοχαμάντ. Μια ανθρώπινη σχέση που δημιουργήθηκε μέσα από την ανθρώπινη παράνοια.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...