344
Ο Σόλσκιερ πανηγυρίζει την νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρκ Ντε Πρενς | Action Images via Reuters/John Sibley

Εποχή Σόλσκιερ: Από «υπηρεσιακός» ο Νορβηγός ανέλαβε μόνιμος προπονητής των Μπέμπηδων

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 13:18
Ο Σόλσκιερ πανηγυρίζει την νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρκ Ντε Πρενς
|Action Images via Reuters/John Sibley

Εποχή Σόλσκιερ: Από «υπηρεσιακός» ο Νορβηγός ανέλαβε μόνιμος προπονητής των Μπέμπηδων

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 13:18

Ηταν μια λύση ανάγκης. Μετά τη λαίλαπα Μουρίνιο, η φημισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο αγωνιστικά ενώ τα αποδυτήρια είχαν εικόνα διάλυσης. Ετσι οι ιθύνοντες στράφηκαν στις ρίζες, σε μια δόξα του συλλόγου, ασχέτως αν δεν είχε την προπονητική εμπειρία των προκατόχων του. Και τότε συνετελέστη το θαύμα του Ολε Γκούναρ Σόλκσιερ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγεννήθηκε και ο άπειρος Νορβηγός πήρε δικαίως την Πέμπτη τον τίτλο του μόνιμου προπονητή των Μπέμπηδων.

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι ο μέχρι και την Τετάρτης υπηρεσιακός προπονητής αναβαθμίζεται ως μόνιμος προπονητής πλήρους απασχόλησης, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

Ο Σόλσκιερ που ως παίκτης είχε σημειώσει 126 γκολ σε 366 εμφανίσεις για τη Γιουνάιτεντ μεταξύ 1996 και 2007 (χαρίζοντας μάλιστα τη νίκη και την κούπα του Champions League στο μυθικό τρεμπλ το 1999) είχε διατελέσει προπονητής της ομάδας νέων του συλλόγου το 2010.

Ορίστηκε προσωρινός προπονητής της ομάδας στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και κέρδισε τα πρώτα οκτώ παιχνίδια στη σειρά, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Σε 19 παιχνίδια στον πάγκο, μέτρησε 14 νίκες και δύο ισοπαλίες συγκεντρώνοντας περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα της Premier League από οποιονδήποτε άλλη ομάδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Από την πρώτη μέρα, αισθάνθηκα ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου», δήλωσε ο Σόλσκιερ. «Ήταν τιμή μου να είμαι παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια να ξεκινήσω εδώ την προπονητική μου καριέρα. Οι τελευταίοι μήνες ήταν μια φανταστική εμπειρία και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν συμβάλλει στο έργο που έχουμε φέρει εις πέρας μέχρι τώρα. Αυτή είναι η δουλειά που πάντα ονειρευόμουν να κάνω και είμαι ενθουσιασμένος που θα μου δοθεί η ευκαιρία να αναλάβω την ομάδα μακροπρόθεσμα. Ελπίζω να να κάνουμε τους οπαδούς μας περήφανους».

Ο Εντ Γούντουρντ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος των «κόκκινων διαβόλων», δήλωσε με τη σειρά του: «Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Ο Όλε, αποτελεί προτυπο καθώς εκφράζει την κουλτούρα του συλλόγου και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μεγάλες επιτυχίες. Θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής για την ομάδα και είμαι βέβαιος ότι μαζί θα οικοδομήσουμε το επόμενο στάδιο της ιστορίας μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...