203
Και τηλεμαχία Μητσοτάκη - Τσίπρα θα έχουμε, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου | INTIMEnews

Επιδίωξη της ΝΔ η ισχυρή εντολή στην πρώτη κάλπη, για ισχυρή κυβέρνηση στη δεύτερη

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2022, 14:16
Και τηλεμαχία Μητσοτάκη - Τσίπρα θα έχουμε, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου
|INTIMEnews

Επιδίωξη της ΝΔ η ισχυρή εντολή στην πρώτη κάλπη, για ισχυρή κυβέρνηση στη δεύτερη

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2022, 14:16

Ισχυρή εντολή στην πρώτη κάλπη της αναλογικής, έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης στη δεύτερη κάλπη των βουλευτικών εκλογών του 2023, ζήτησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα. Ο εκπρόσωπος σήκωσε εξάλλου και το γάντι που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία θα απευθυνθεί στην ελληνική κοινωνία αναζητώντας την ανανέωση της ισχυρής εντολής για την εμπέδωση της σταθερότητας, τα υπόλοιπα θα τα διαμορφώσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός. Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει τον σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης για μία αυτοδύναμη Ελλάδα, επιδιώκουμε ισχυρή εντολή στην πρώτη κάλπη, ώστε να σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση στην δεύτερη κάλπη αφού ξεπεράσουμε το σκόπελο της απλής αναλογικής», είπε στο briefing ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για να συμπληρώσει:

«Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ανάγκη σχηματισμού ισχυρών κυβερνήσεων. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσει την χώρα ακυβέρνητη».

Ερωτηθείς, δε, για την πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεμαχία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε με νόημα:

«Οταν έρθει η ώρα των εκλογών θα ανταποκριθούμε θετικά και σε αυτήν την πρόσκληση. Μέχρι τότε ο κ. Τσίπρας έχει αρκετούς μήνες στην διάθεση του για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...