385
Επειτα από πολύωρη αναμονή, άκουσε εμβρόντητη τη γυναικολόγο του «Μποδοσάκειου» να της λέει για την κατάστασή της, ότι δεν ήταν κάτι επείγον |

Επείγουσα προκαταρκτική για το μαρτύριο της εγκύου με το νεκρό έμβρυο στην Κοζάνη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 16:51
Επειτα από πολύωρη αναμονή, άκουσε εμβρόντητη τη γυναικολόγο του «Μποδοσάκειου» να της λέει για την κατάστασή της, ότι δεν ήταν κάτι επείγον
|

Επείγουσα προκαταρκτική για το μαρτύριο της εγκύου με το νεκρό έμβρυο στην Κοζάνη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 16:51

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αδικήματα στην υπόθεση της 41 ετών εγκύου η οποία, περιπλανιόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να χειρουργηθεί κυοφορώντας επί δέκα ημέρες το νεκρό μωρό της.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2021 η έγκυος γυναίκα, ύστερα από υπόδειξη του γιατρού που την παρακολουθούσε, απευθύνθηκε πρώτα στο νοσοκομείο Κοζάνης και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, προκειμένου να χειρουργηθεί.

Από το νοσοκομείο Κοζάνης την έστειλαν στο Γρεβενών επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος και από εκεί της έκλεισαν ραντεβού για επέμβαση στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, αλλά ούτε και εκεί τελικά χειρουργήθηκε.

«Στις 30 του μηνός (Δεκεμβρίου) πήγαμε στο νοσοκομείο Κοζάνης και μου είπαν πως δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Ήταν περίοδος των γιορτών και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι», περιέγραψε η ίδια στην ΕΡΤ.

Επειτα από πολύωρη αναμονή, άκουσε εμβρόντητη τη γυναικολόγο του «Μποδοσάκειου» να της λέει για την κατάστασή της ό,τι δεν ήταν κάτι επείγον, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί τελικά σε ιδιωτική κλινική.

«Της είπα πως ήρθα εδώ γιατί θέλω βοήθεια… Είναι Χριστούγεννα. Μου είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι, με σόκαρε ο τρόπος της. Μου έκανε πολύ κακό μέσα μου», ανέφερε η 41 ετών γυναίκα, η οποία με ενυπόγραφη ανοικτή επιστολή της, περιέγραψε τα όσα αντιμετώπισε εκείνες τις ημέρες στα δύο νοσοκομεία.

Μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, έδωσε εντολή για έρευνα του περιστατικού και ακολούθως ο διοικητής του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Σταύρος Παπασωτηρίου, διέταξε ΕΔΕ.

Σύμφωνα με την διοίκηση έχει ήδη προσέλθει και έδωσε κατάθεση για την περιπέτειά της η παθούσα, ενώ, όσοι από τους γιατρούς ή νοσηλευτικό προσωπικό κατονομάζονται από την 41χρονη, έχουν ήδη κληθεί για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Το έκτακτο περιστατικό με την εγκυμονούσα αποκάλυψε την έλλειψη αναισθησιολόγου για τα δύο νοσοκομεία της ΠΕ Κοζάνης.

Ειδικότερα, το νοσοκομείο Κοζάνης διαθέτει δύο αναισθησιολόγους, σε βαθμίδα διευθυντή και το Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, μόλις ένα αναισθησιολόγο. Έτσι, άλλοτε οκτώ και άλλοτε δέκα ημέρες το μήνα τα δύο νοσοκομεία βρίσκονται χωρίς αναισθησιολόγο για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών. Μόλις πριν από μια εβδομάδα, σε μετεγχειρητική επιπλοκή που παρουσίασε 16χρονος και που χρειάστηκε να χειρουργηθεί άμεσα, κλήθηκε κατεπειγόντως στο νοσοκομείο Κοζάνης ο συνταξιούχος αναισθησιολόγος και δημοτικός σύμβουλος, Αθανάσιος Δερμιτζάκης, ο οποίος ανέφερε το γεγονός στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Χάρις Τσεβεκίδης, χορήγησε στο κ. Δερμιτζάκη την ειδική άδεια για να προβεί ως συνταξιούχος σε ιατρική πράξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...