253
Διαμαρτυρία Ιταλίδων για την βία κατά των γυναικών (φωτογραφία αρχείου) | EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Νάπολη: Σάλος για αγγελία που ζητούσε από υποψήφιες ρεσεψιονίστ φωτογραφία με μαγιό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 15:55
Διαμαρτυρία Ιταλίδων για την βία κατά των γυναικών (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Νάπολη: Σάλος για αγγελία που ζητούσε από υποψήφιες ρεσεψιονίστ φωτογραφία με μαγιό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 15:55

Τη διενέργεια έρευνας για μία σεξιστική αγγελία διέταξε το ιταλικό υπουργείο Εργασίας, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Ιταλία.

Μία εταιρεία σεκιούριτι στη Νάπολη έβαλε αγγελία για γυναίκα ρεσεψιονίστ, κάτω των 30 ετών, που ζητούσε από τις υποψήφιες, εκτός των άλλων, να στείλουν φωτογραφία τους με… μαγιό.

Στην αγγελία, που δημοσιεύθηκε σε πολλά site αναζήτησης εργασίας στη Νάπολη, αναφερόταν επίσης ότι η υποψήφια πρέπει να ξέρει πολύ καλά αγγλικά να έχει έναν «ηλιόλουστο χαρακτήρα και ελκυστική εμφάνιση». Ο μισθός ήταν 500 ευρώ το μήνα.

Οταν ξέσπασαν αντιδράσεις, η φράση για τη φωτογραφία με μαγιό σβήστηκε από την αγγελία, αλλά συνέχισε να κυκλοφορεί στα social media.

Η δημοτική σύμβουλος εργασίας στη Νάπολη, Κιάρα Μαρτσιάνι, είπε ότι πρόκειται για σκάνδαλο, ξεκινώντας από τον πολύ χαμηλό μισιό και τις απαιτήσεις της θέσης.

Η εταιρεία απάντησε ότι πρόκειται για παρεξήγηση και για άπειρο υπάλληλο που έγραψε την αγγελία, ο οποίος δεν κατάλαβε καλά την πολιτική της εταιρείας για την ισότητα των φύλων…

Ο υπουργός Εργασίας, Αντρέα Ορλάντο, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας.

Η Μαρτσιάνι τόνισε ότι το πρόβλημα του σεξισμού στην Ιταλία είναι πολύ σοβαρό και ότι χρειάζεται πολλή δουλειά πάνω στην ισότητα των φύλων, ειδικά σε μία πόλη σαν τη Νάπολη, που έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εργαζομένων γυναικών, τόνισε.

Το ίδιο ισχύει και για το μεγαλύτερο τμήμα της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, όπου λιγότερες από τις μισές Ιταλίδες, που μπορούν να εργαστούν, έχουν δουλειά. Στην πανδημία μάλιστα, το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό όσων απολύθηκαν, ήταν γυναίκες.

Η έλλειψη κοινωνικού κράτους και πρόνοιας για τις εγκύους και τις μητέρες είναι μερικές από τις αιτίες, που οι Ιταλίδες δεν εργάζονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...