213
Από τη συλλογή εφοδίων για τους σεισμόπληκτους. Πολλοί βοήθησαν. Κάποιοι όμως απλώς βρήκαν ευκαιρία να αδειάσουν τα πατάρια τους... | Vaso Kaliafentaki / SOOC

Ελληνική γαϊδουριά: Εστειλαν στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου γόβες, αποκριάτικες στολές, σεμεδάκια…

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 12:36
Από τη συλλογή εφοδίων για τους σεισμόπληκτους. Πολλοί βοήθησαν. Κάποιοι όμως απλώς βρήκαν ευκαιρία να αδειάσουν τα πατάρια τους...
|Vaso Kaliafentaki / SOOC

Ελληνική γαϊδουριά: Εστειλαν στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου γόβες, αποκριάτικες στολές, σεμεδάκια…

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 12:36

Υπάρχει το ελληνικό φιλότιμο, η ελληνική αλληλεγγύη και υπάρχει και η ελληνική γαϊδουριά. Κάποιοι λοιπόν αποφάσισαν να στείλουν στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου ό,τι δεν χρειάζονταν, γεμίζοντας την περιοχή με άχρηστα ρούχα και αντικείμενα.

Αυτό το φαινόμενο οδήγησε τους εθελοντές στο να απευθύνουν έκκληση προς όσους θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη να μη στέλνουν «κουρέλια και σκουπίδια».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Αρχιμανδρίτης Αρχάγγελος Γιανναράκης γνωστοποίησε πως κατά την παραλαβή και διαλογή των ειδών πρώτης ανάγκης που καταφτάνουν από κάθε γωνιά της χώρας για τους σεισμόπληκτους, οι εθελοντές βρίσκουν σεμεδάκια, γόβες στιλέτο, λαμέ τουαλέτες, αποκριάτικες στολές, ακόμη και νυφικό.

Μία μεγάλη αποθήκη στο Αρκαλοχώρι έχει γεμίσει, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των εθελοντών, από άχρηστα, κατεστραμμένα τέτοια αντικείμενα, που θα πρέπει να καταλήξουν στην ανακύκλωση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο πατέρας Γιανναράκης ανέφερε: «Βοηθώ τον συνάνθρωπό μου σημαίνει σέβομαι την αξιοπρέπεια και το πρόβλημά του. Δεν του στέλνω πράγματα τα οποία δεν θα χρησιμοποιούσα εγώ. Πριν στείλουμε κάτι, ας σκεφτούμε ότι αυτό το στέλνουμε σε κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο».

«Βοηθώ σημαίνει σέβομαι όχι ξεσκαρτάρω πατάρι, ντουλάπα. Υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης. Σεβασμός. Εκατοντάδες εθελοντές προσπαθούν να ξεχωρίσουν ρούχα ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Σας παρακαλούμε. Μη στέλνετε κουρέλια και σκουπίδια», επεσήμανε στην ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...